DMI vurderer: Ingen HVID jul i år

Det tyder ikke på, at vi får en hvid jul viser de foreløbige prognoser fra DMI

Der bliver nok desværre ingen hvid jul i år. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Der bliver nok desværre ingen hvid jul i år. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Det er hæftet med stor usikkerhed, når meterologerne skal vurdere, hvordan vejret bliver flere måneder ude i fremtiden.

DMI har dog alligevel gjort forsøget og udsendte tirsdag en prognose, der gælder til og med januar til næste år.

Se også: Spritny prognose: Sådan bliver vejret resten af året

Vurderingen er, at vi kan forvente mildt vejr og godt med regn i den resterende del af 2015, og at det iskolde vintervejr ikke umiddelbart banker på.

Derfor er der også nedslående meldinger til de danskere, der er vilde med at lave sneengle og snemænd den 24. december før andestegen og den brune sovs venter ved julebordet.

- Jeg kan forestille mig, at der bygger sig et højtryk op i slutningen af december, siger energi- og erhvervsmeterolog ved DMI, Martin Lindberg, til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Men så bliver det en kamp mod det mildere vejr vestfra. Muligvis kommer der sne i slutningen af december. Men til jul den 24. december tror jeg, at det er for tidligt. Jeg tror, at det er en uge for tidligt, siger han og pointerer, at prognoserne er meget usikre så langt ude i fremtiden.

Vintervejr i januar
Derfor skal man nok væbne sig med tålmodighed, hvis man vil ud med at kaste med sne. Men når kalenderen viser 2016, sker der en omskiftning i vejret.

- Det ser ud til, at der er et skift i januar til et mere højtrykspræget vejr. Derfor kan vi få en periode med sne eller i hvert fald med koldt vintervejr, siger meterologen, der vurderer, at januar kan gå hen at blive noget koldere end normalt.

15 kommentarer
Vis kommentarer