DMI's syvdøgnsskema: Sol, sol, sol, sol, sol, sol og sol

Fredag var bare begyndelsen på en uge med lutter solskin og stigende temperaturer

Sådan bliver vejret

En kanonuge vejrmæssigt er fredag blevet indledt.

Solskin - mange steder fra en skyfri himmel - har gjort det til en fornøjelse at være udendørs. Og tror man på DMI, har vejret fredag blot været i småtingsafdelingen i forhold til, hvad der venter i løbet af den kommende uge.

Vagthavende meteorolog Henning Gisselø fortæller til Ekstra Bladet, at det ikke er uden grund, at DMI har valgt at smække sol på samtlige dage på syvdøgnsskemaet. Og temperaturerne går også bare en vej. Opad og opad.

Det bliver varmt i de kommende dage. Men lægger man sig og solbader på stranden, må man acceptere, at vandtemperaturen ikke helt følger med i solens tempo. Foto: Uffe Kongsted
Det bliver varmt i de kommende dage. Men lægger man sig og solbader på stranden, må man acceptere, at vandtemperaturen ikke helt følger med i solens tempo. Foto: Uffe Kongsted
 

- Overordnet bliver det rigtig flot vejr den næste uge. Det er allerede startet i dag. Der kommer masser af solskin. Det bare fortsætter og fortsætter. Lørdag, søndag, mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag, siger Henning Gisselø.

- Med stigende temperaturer, der kulminerer onsdag, hvor vi kan ramme kriterierne for en sommerdag.

Det er et højtryk, som fredag lå lige over Danmark, og som gør, at solen uhindret kan få adgang til at varme kinderne hos dem, der er uden for.

For som det er med et højtryk, peger alle vinde i andre retninger. Og skyerne blæser derfor væk, når vi er på denne årstid, hvor solen har meget magt.

Der er solskin, så langt øjet rækker. Grafik: DMI
Der er solskin, så langt øjet rækker. Grafik: DMI
 

Henning Gisselø fortæller, at det faktisk ikke har været specielt varmt fredag.

- Det bliver varmere i de kommende dage, siger han.

Onsdag vil termometeret formentlig ramme 25 grader centrale steder i landet. Det kan være i Syd- og Sønderjylland, men også på Sjælland. I kystnære områder og især ved kyster, hvor der kan tænkes at være en smule pålandsvind, vil temperaturerne ikke komme så højt op.

Torsdag vil en koldfront passere landet. Men på den anden side af fronten vil der også vente solskin og høje temperaturer, sådan som det ser ud på prognoserne lige nu.

Det er for alvor blevet forår. Og i næste uge kan der komme sommertemperaturer flere steder. Foto: Jens Dresling
Det er for alvor blevet forår. Og i næste uge kan der komme sommertemperaturer flere steder. Foto: Jens Dresling

Det er ikke alene i Danmark, at vejret er fint. Også syd for Danmarks grænser præger højtryk vejret, og i det centrale Tyskland forventer vejrtjenesterne, at temperaturerne vil ramme 30 grader i de kommende dage.

Der kommer imidlertid til at gå lidt tid endnu, før DMI vil begynde at skilte med badevandstemperaturerne.

Lige nu er temperaturerne rigtig kedelige. Vandet er for varmt til vinterbaderne og formentlig for koldt til de fleste, som foretrækker at bade i sommerhalvåret.

- De ligger på 10 grader og derunder. Det tager utrolig lang tid at få badevandstemperaturerne i vejret, siger Henning Gisselø.

Men så langt øjet rækker på syvdøgnsskemaet ser det fornuftigt ud, hvis man kan lide solskinsvejr. Der er bare sol, sol, sol, sol, sol, sol og sol.

- Vi får en masse solskinstimer de næste dage. Højtryk har en fin skyopløsende effekt på denne tid af året, forklarer Henning Gisselø

20 kommentarer
Vis kommentarer