Døde fisk skaber debat: En naturpolitisk skandale

Video af blege og døde laks ved Tangeværket skaber debat. - En naturpolitisk skandale, mener naturvejleder

Naturvejleder Morten D.D. Hansens video af døde laks ved Tangeværket.

En video af blege og døde laks ved Tangeværket - Danmarks største vandkraftværk ved Bjerringbro - skaber igen debat.

Se videoen øverst her på siden!

Det er naturvejleder Morten D.D. Hansen fra Naturhistorisk Museum, som har lagt en video af døde laks op på sin Facebookside. Han kalder det 'en naturpolitisk skandale', at der ikke snart bliver fundet en politisk løsning ved Tange Sø.

Ifølge seniorforsker på DTU Aqua i Silkeborg, Niels Jepsen, må det ikke blive et spørgsmål om dyrevelfærd, der dominerer debatten:

- Laksefiskeriet i Gudenåen er ikke omfattet af laksehandlingsplanen. Det er et put-and-take-fiskeri, og så er de døde fisk konsekvensen. Det forventer vi ikke vil blive anderledes, før man finder en løsning på problemet med Tangeværket, siger han til DR P4 Midt & Vest.

I Dansk Sportsfiskerforbund afviser de, at de burde lade være med overhovedet at sætte laks ud. Værdien af fiskeriet er for høj, lyder det fra miljøkonsulent Lars Brinch Thygesen:

- Så ville vi ramme en masse naturelskere og nogle lystfiskere, og vi ville også ramme et turisterhverv, for de lystfiskere, der i dag tager til gudeåen for at lystfiske, de ville jo forsvinde, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Ifølge Dansk Videncenter for sportsfiskeri omsætter dansk lystfiskeri for omkring tre milliarder kroner om året.

70 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere