Annonce:
Annonce:

Dødelig australsk influenza spreder sig i Europa: Den er også i Danmark

Influenzatypen H3N2 har taget livet af flere i både Australien og England. Der er også flere tilfælde i Danmark, fortæller Statens Serum Institut

Influenzaen har allerede ramt Storbrittanien, hvor de mangler vacciner. Video: AP
Annonce:
Følg Samfund

De seneste måneder har influenza-typen H3N2 hærget i Australien, hvor der sidste vinter var alene 170.000 tilfælde af den. Flere personer er ifølge myndighederne døde af den berygtede sygdom.

Den har desuden spredt sig til England, hvor man i løbet af julen og starten af januar også har set flere tusinde tilfælde samt dødsfald.

Hos Statens Serum Institut meddeler man, at H3N2, som også har fået tilnavnet 'Australsk Influenza', er i Danmark.

- Vi ser tilfælde i Danmark, men der er tale om en helt almindelig sæsoninfluenza-virus og altså ikke om en speciel farlig influenza-type. Grunden til, at det har vakt så meget opsigt i Australien, er, at de har haft en hård influenza-sæson, samtidigt med at vaccinen ikke har virket så godt siger overlæge og afdelingschef på Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, til Ekstra Bladet og fortsætter:

Annonce:

- Vi har i Danmark i denne sæson set ca. 250 tilfælde af influenza A, der er påvist på hospitaler, hvor de fleste har været H3N2. Men vi ser faktisk flere tilfælde af influenza-type B lige nu.

-  Vi havde sidste år en ret hård sæson med influenza A H3N2, hvor vi så overdødelighed blandt de ældre, men influenza-aktiviteten er indtil videre på et meget lavt niveau i år, men det kan hurtigt ændre sig.

Hun fortæller, at Danmark gennemsnitlig har 1000-2000 dødsfald, når en hård influenza-sæson rammer landet.

Alle kan få influenza.

- Børn bliver nemmere ramt af virusser, fordi de endnu ikke har opbygget et stærkt immunforsvar, da de ikke har været smittet så ofte, derudover har de tæt kontakt med andre børn i f.eks. institutioner, siger overlægen.

Til gengæld er der særligt personer med kroniske sygdomme, gravide og ældre der kan få komplikationer som f.eks. lungebetændelse efter en influenzainfektion. 

Annonce:

Steg med 156 procent
H3N2 er allerede blevet fundet i flere patienter i England. Ifølge tal fra julen 2017, steg antallet af tilfælde. Alene ugen op til jul steg antallet af personer med virussen med 156 procent.

Hos Statens Serum Institut fortæller man, at der ud over H3N2 også er en type B-influenza, som lige nu har ramt Danmark.

- Der er flere tilfælde af influenza-type B. Der er også influenza i øjeblikket, men det er slet ikke på niveau som sidste år, lyder fra Tyra Grove Krause

Symptomerne på H3N2 ligner meget normale influenza-symptomer, men kan være mere smitsomme. Symptomerne kan omfatte en pludselig feber, ømhed, udmattelse, ledsmerter, hovedpine, ondt i halsen, diarré, opkastninger og søvnbesvær.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: