Dødelig australsk influenza spreder sig til Europa

Nye tal viser, at der i løbet af de sidste to uger er fundet flere tilfælde af den dødelige australske influenza i England

Arkivfoto: Thomas Sjørup/Ekstra Bladet
Arkivfoto: Thomas Sjørup/Ekstra Bladet

Briterne er blevet advaret om den såkaldte 'australske influenza', der kan forårsage det værste udbrud i over 50 år.

Influenza har allerede haft over 170.000 tilfælde alene i år i Australien, og her er omkring 300 personer døde af den.

Det skriver en række britiske medier heriblandt Mirror, som har fået tal fra 'Public Health England', som er det britiske svar på Statens Serum Insititut.

H3N2, som virussen hedder, har allerede blevet fundet i flere patienter i England. Og ifølge de nye tal, så stiger antallet af tilfælde. Alene i sidste uge steg antallet af personer med virusen 156 procent. 

Se også: Dødelig sygdom rammer Sverige: Flere hundrede kan være smittet

Et af de hospitaler, som er blevet ramt særligt i julen, er The Royal Liverpool Hospital, som har set flere tilfælde i løbet af ganske kort tid.

Ifølge avisen så har myndighederne allerede nu forberedt flere engelske hospitaler på, at der kan komme dødelige udfald.

Influenzaen rammer særligt ældre, som i forvejen har et dårligt helbred, gravide kvinder og børn.

Symptomerne på H3N2 ligner meget normale influenza-symptomer, men kan være mere smitsomme. Symptomerne kan omfatte en pludselig feber, ømhed, udmattelse, ledsmerter, hovedpine, ondt i halsen, diarré, opkastninger og søvnbesvær.

Ifølge myndighederne er 23 mennesker allerede døde af den såkaldte 'australske influenza'.

Mellem 290.000 og 650.000 dør
Ifølge Statens Serum Institut. anslår WHO, at der hvert år dør mellem 290.000 og 650.000 mennesker verden over af luftvejslidelser relateret til sæsoninfluenza.

Dette er konklusionen på et nyt studie publiceret i det videnskabelige tidsskrift The Lancet den 14. december 2017

Den nye beregning er højere end tidligere anvendte, der lå mellem 250.000 og 500.000 årlige dødsfald og var baseret på over 10 år gamle beregninger ifølge Statens Serum Institut.

Instituttet skriver, at influenzaaktiviteten i Danmark var meget lav i uge 50.  I Danmark tilbydes influenza-vaccine gratis til personer over 65 år.

217 kommentarer
Vis kommentarer