Annonce:
Annonce:

Dødelig tornado river tage af huse og vælter træer i Missouri

Billeder viser, at det i haver og på veje i det sydøstlige Missouri flyder med murbrokker efter Tornado

I byen Glen Allen er flere huse blevet smadret af en tornado. Fem personer har mistet livet. Foto: Jim Salter/Ritzau Scanpix
I byen Glen Allen er flere huse blevet smadret af en tornado. Fem personer har mistet livet. Foto: Jim Salter/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Fem personer har mistet livet i en tornado tidligt onsdag morgen lokal tid i den sydøstlige del af den amerikanske delstat Missouri.

Tornadoen har revet tage af huse, væltet træer og revet strømledninger ned.

Førstehjælpere arbejder hårdt i ødelagte hjem og forretninger i det landlige område i Bollinger County, hvor tornadoen har ramt hårdest.

Missouris guvernør, Mike Parson, siger, at området står over for 'en lang rejse' med at komme sig.

Ud over de fem dræbte er fem personer blevet kvæstet i tornadoen.

87 bygninger er blevet beskadiget. Af dem er 12 bygninger helt ødelagt, siger Eric Olson, der er leder af Missouris politis motorvejspatrulje.

Billeder på sociale medier fra byen Glen Allen - en landsby omkring 177 kilometer fra storbyen St. Louis - viser voldsomt beskadigede huse, hvor taget er revet af.

Annonce:

På billederne kan man også se, at træer er væltet og strømledninger er revet ned, mens murbrokker flyder i haver og på veje.

- Det knuser bare ens hjerte at se, at folks hjem mangler taget, og at folks hjem er væk, siger Clark Parrott fra motorvejspatruljen i delstaten.

- Vi har et stort arbejde foran os, men vi kommer igennem det.

Stormspottere meldte om, at tornadoen ramte området omkring klokken 03.30 natten til onsdag lokal tid.

Ifølge den nationale vejrtjeneste blev mere end 12 hvirvelvinde set i Midtvesten natten over.

Guvernør Mike Parson siger, at staten kommer til at hjælpe dem, der har mistet deres hjem, mens nogle tyndt befolkede områder ikke er blevet påført nok skader til at være berettiget til offentlig katastrofestøtte.

- Det kommer til at tage uger og måneder, før at vi kommer os, siger Parson og tilføjer, at USA's præsident, Joe Biden, har ringet og tilbudt hjælp.

Tornadoen rammer få dage, efter at voldsomme tornadoer rasede i Syden og Midtvesten, hvor mindst 32 personer mistede livet.

En uge forinden hærgede en tornado i Mississippi, og 26 personer mistede livet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: