Dødeligt syge Bo reddede kvinde fra at dø: Nu får han en pris

Hjerteforeningen kunne ikke vente med at hylde Bo Nielsen som årets førstehjælper, fordi han har modermærkekræft og risikerer at være død om få måneder

Hør Bo Nielsen fortælle om sin indsats. (Video: Rumle Skafte)

Mandag reddede Bo Nielsen livet på en kvinde.

Tirsdag fandt Ekstra Bladet frem til Bo Nielsen og fortalte historien.

Og onsdag valgte Hjerteforeningen så at reagere ved at besøge den 25-30-årige kvindes redningsmand.

Det fortæller Hjerteforeningens pressechef Jens Harder Højbjerg til Ekstra Bladet.

- Vi vil gerne anerkende redningsmanden for hans indsats, siger Jens Harder Højbjerg.

Det var under et tur med regionaltoget fra Roskilde mod Viby Sjælland, at 52-årige Bo Nielsen oplevede en kvinde falde om. Det skete kort efter klokken 13, da toget var ved at køre til perron på Viby Station.

Resolut fik Bo Nielsen, der er uddannet politibetjent, fat i en hjertestarter. Og efter fire stød kom der gang i kvindens kredsløb igen, efter at hun havde haft hjertestop.

Kvinden blev fløjet til Rigshospitalet, hvor hun efterfølgende har været i behandling.

Bo Nielsen er på orlov fra sin stilling som politibetjent og håber stadig på, at der sker et mirakel med hans sygdom. (Foto: Rumle Skafte) Samfund - 28. okt. 2015 - kl. 11:46 Dødelig syg politimand puster liv i kvinde med hjertestop
'Fantastisk og rigtig flot'
Normalt plejer Hjerteforeningen at hylde årets førstehjælper en gang om året. Men i dette tilfælde har foreningen højest usædvanligt valgt at reagere med det samme. Bo Nielsen er ramt af modermærkekræft, som har bredt sig til hjernen. Han har fået at vide af lægerne, at han er dødeligt syg og kan forvente at dø af sin sygdom inden for få måneder.

Først fik Bo Nielsen to mænd til at hjælpe med at løfte kvinden ud på perronen på spor 2 på Viby Station. Og siden gav han sig til at give hjertemassage, mens sønnen Tobias løb efter en hjertestarter. (Foto: Rumle Skafte)
Først fik Bo Nielsen to mænd til at hjælpe med at løfte kvinden ud på perronen på spor 2 på Viby Station. Og siden gav han sig til at give hjertemassage, mens sønnen Tobias løb efter en hjertestarter. (Foto: Rumle Skafte)

- Vi reagerer selvfølgelig nu på grund af de usædvanlige omstændigheder med Bo Nielsens sygdom. Jeg synes, det er fantastisk og rigtig flot, hvad han har gjort. Og så er det personligt tilfredsstillende for os i Hjerteforeningen at se, at der er sammenhæng mellem teori og praksis. Det, vi hører, på vore mange førstehjælpskurser, virker i virkeligheden. Det skal Bo Nielsen også anerkendes for, siger Bruno Jensen, der er formand for Hjerteforeningens lokalkomité i Roskilde.

Det var Bruno Jensen og en kollega, som tog til Viby for at møde Bo Nielsen.

Med sig havde de en buket blomster og et gavekort på en middag til Bo Nielsen og hans familie.

For Bo Nielsen betyder anerkendelsen også en hel del.

- Hvis ikke andre havde reageret, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at kvinden havde været død. Men det, der ville betyde mest for mig, er kvindens egen påskønnelse. I det lys er gavekortet og blomsterne en biting, siger Bo Nielsen, som stadig håber på et mirakel, når det gælder hans egen sygdom.

I Ekstra Bladet onsdag fortæller Bo Nielsen, at det næsten har en symbolsk betydning for ham, at han har kunnet hjælpe et andet menneske, når han selv er i sit livs efterår.

- Livet forsvinder for den ene en dag, og det begynder for den anden den næste. Det rører mig utrolig meget, fortalte han.

Og selv håber han naturligvis på at være her længe endnu.

- Jeg lever livet, så længe jeg kan. Og indtil videre går jeg bare og hygger mig med min familie. Men jeg ved jo ikke, om jeg er væk allerede til nytår.

Og Bo Nielsen håber på, at kvinden vil tage kontakt til Ekstra Bladet, så han kan få lejlighed til at besøge hende.

- Det betyder så ualmindeligt meget for mig, at jeg får lejlighed til at se hende igen. Også fordi der er noget symbolsk i det for mig.

Ekstra Bladet var tirsdag i dialiog med en bekendt til familien til kvinden, der mandag blev ramt af hjertestop. Hun ønsker ikke at fortælle om hendes tilstand og behandlingen på Rigshospitalet, men siger, at 'de nu skal have ro, og det skal folk respektere'.

17 kommentarer
Vis kommentarer