Dødspiloten begravet: Forældrene sagde endeligt farvel

Lørdag blev tyske Andreas Lubitz endelig begravet fire måneder efter, han fløj 149 mennesker i døden i de franske alper

Andreas Lubitz ledte blandt andet efter cyankalium og valium, inden han styrede et fly med 150 mennesker ned i de franske alper. (Foto: AP)
Andreas Lubitz ledte blandt andet efter cyankalium og valium, inden han styrede et fly med 150 mennesker ned i de franske alper. (Foto: AP)

Det hele skete i al hemmelighed og stilhed. Lørdag blev den 27-årige tyske dødspilot Andreas Lubitz begravet i sin hjemby Montabaur, hvor forældrene til manden, der i marts fløj 149 mennesker i døden i de franske alper, endelig fik sagt farvel til deres søn. Det skriver tyske Bild.

På det simple trækors, der står plantet på graven omringet af friske røde roser og farverige buketter, har man blot valgt at skrive 'Andy' - der står heller ikke nogen dødsdato, kun årstallet 2015. De sidste hilsner fra familie og venner er trykt på båndene bundet om bårebuketterne.

Andreas Lubitz blev begravet som søn, bror, barnebarn, kæreste og ven. På båndet på sin bårebuket, en opsætning af røde roser, har hans gravide kæreste, den 26-årige Kathrin Goldbach, skrevet:

- De bedste øjeblikke i livet er korte, men tankerne holder dem for evigt fast, og for altid vil der være spor af dit liv, dine tanker, billeder og øjeblikke. De gør mig glad og ked af det, og jeg vil aldrig glemme dig.

Forældrenes sidste farvel lyder:

- Du vil altid være i vores hjerter. Vi elsker dig, mor og far.

På flere af de andre bånd står der; 'Du er i vores hjerter', 'Vi vil savne dig' og 'Din bror'.

Lørdag blev den idylliske kirkegård i Montabaur lukket for resten af offentligheden i tre timer, så familie og venner kunne sige farvel i fred.

Artiklen fortsætter under videoen...

Lubitz boede her hos sine forældre. (Video: AP)

Den 24. marts 2015 fløj Andreas Lubitz Germanwings-flyet 9525 med 144 passagerer og fem besætningsmedlemmer udover ham selv ind i de franske alper. Alle mistede livet på flyet, der blot skulle fra Barcelona i Spanien til Düsseldorf i Tyskland. Det chokerede hele verden, da det viste sig, at co-piloten havde gjort det med vilje, efter at han havde låst piloten ude af cockpittet.

Andreas Lubitz var deprimeret og selvmorderisk, og da han besluttede sig for at ende sit eget liv, tog han 149 andre med sig - heriblandt en enkelt dansker.

Sådan forløb de skæbnesvangre minutter.

Læger havde forinden vurderet ham uegnet til at arbejde på grund af sine psykiske problemer, men hverken lægerne eller han selv informerede hans arbejdsplads Germanwings - et lavprisflyselskab under tyske Lufthansa.

Tidligere på måneden blev en stor del af flyofrene sendt hjem i kister til deres pårørende. Heriblandt 16 skolebørn og deres to lærere fra Joseph-Koenig-Gymnasiet i den nordvesttyske by, Haltern.

De var på vej hjem fra en udvekslings-tur i Barcelona, da de flyet smadrede ind i bjergvæggen.

Civilpoliti har siden begravelsen patruljeret mellem gravene for at sikre sig, at ingen ville skænde dødspilotens grav og for at beskytte familiens sidste minde om en mand, der for altid vil blive husket som ham, der tog 149 uskyldige mennesker med sig i døden.

47 kommentarer
Vis kommentarer