Dødssyg kvinde holdt stor fest - så tog hun sit eget liv

Der var én regel til den 41-åriges dødsfest: Gæsterne måtte ikke græde

Betsy Davis var midtpunktet for sin allersidste fest i slutningen af juli. Foto: AP
Betsy Davis var midtpunktet for sin allersidste fest i slutningen af juli. Foto: AP

For en måned siden modtog 41-årige Betsy Davis’ 30 nærmeste venner og familiemedlemmer en ret usædvanlig invitation i deres mail-indbakke.

Den 41-årige kvinde bad alle modtagerne om at sætte kryds i kalenderen 23.-24. juli, hvor hun ville holde en to dage lang fest, hvor der kun var én enkelt regel: Ingen måtte græde foran hende.

Betsy Davis blev i 2013 diagnosticeret med den sjældne nervesygdom amyotrofisk lateral sklerose – bedre kendt med forkortelsen ALS. Sygdommen havde på tre år gjort, at den 41-årige kvinde ikke længere selv kunne hverken stå, børste tænder eller klø sig. Desuden var hendes tale efterhånden blevet meget sløret og utydelig. Det skriver Daily Mail.

Betsy Davis tog en dødelig mængde lægeordinerede stoffer, og markerede både slutningen af sin fest og sit liv. Foto: AP
Betsy Davis tog en dødelig mængde lægeordinerede stoffer, og markerede både slutningen af sin fest og sit liv. Foto: AP
 

Derfor inviterede kvinden til den to dage lange fejring, som skulle slutte med, at hun som en af de første i Californien lovligt begik assisteret selvmord med en dødelig mængde medicin.

- For mig og alle andre inviterede, var det hårdt at skulle overveje, men der var ingen tvivl om, at vi ville være der for hende, siger en af gæsterne, Niels Alpert, ifølge det britiske medie.

Den syge kvinde, som var kunstner, havde udarbejdet en nøjagtig plan for weekendens festligheder – et skema, der også indeholdt det eksakte tidspunkt, hvor hun havde tænkt sig at gå i koma for til sidst aldrig at vågne op igen.

Til festen fik gæsterne serveret cocktails og Betsy Davis’ yndlingspizza, og på hendes værelse spillede hendes yndlingsfilm, ’The Dance of Reality’. Flere gæster havde medbragt instrumenter, som de spillede på i løbet af den lange fest.

Da weekenden lakkede mod enden, kyssede venner og familie den 41-årige ALS-patient farvel, fik taget et fællesfoto, og fik til sidst kørt Betsy Davis ud til en himmelseng placeret på en bakke. Her tog hun en dødelig blanding af morfin, pentobarbital og kloralhydrat, som lægen havde udskrevet til hende.

- Det værste var at være nødt til at forlade værelset indimellem, fordi jeg var lige ved at græde. Men folk forstod det. De forstod, hvor meget, hun led, og at hun havde det godt med sin beslutning. Det respekterede de. De vidste, at hun ville have, det blev en glædelig anledning, beskriver Betsy Davis' søster, Kelly Davis.

Betsy Davis tog på lovlig vis sit eget liv kun lidt over en måned efter, at den amerikanske stat Californien gjorde det lovligt for terminale patienter at begå læge-assisteret selvmord.

124 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere