Dødstal nærmer sig 3000 i New York

På 24 timer er der registreret 562 nye dødsfald blandt coronapatienter i den amerikanske delstat New York

Dødstallet nærmer sig 3000 i den amerikanske delstat New York, hvor guvermør Andrew Cuomo advarer om, at langt flere vil dø, hvis ikke der skaffes respiratorer og sengepladser til de kritisk syge. (Arkivfoto). Foto: Bryan R. Smith/Ritzau Scanpix
Dødstallet nærmer sig 3000 i den amerikanske delstat New York, hvor guvermør Andrew Cuomo advarer om, at langt flere vil dø, hvis ikke der skaffes respiratorer og sengepladser til de kritisk syge. (Arkivfoto). Foto: Bryan R. Smith/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Den amerikanske storby New York er for alvor ved at udvikle sig til et nyt epicenter for coronapandemien, der har spredt sig som en steppebrand over hele verden.

Således er der det seneste døgn registreret 562 nye dødsfald blandt coronapatienter i delstaten New York, hvor storbyen står for hovedparten af dødsfaldene.

Det er det hidtil højeste antal døde på et enkelt døgn i delstaten.

Dermed er det samlede antal døde i delstaten oppe på 2935.

Det oplyser New Yorks guvernør, Andrew Cuomo.

Også antallet af registreret smittede er steget markant det seneste døgn. Således er der fredag bekræftet 102.863 smittetilfælde i delstaten mod 92.381 dagen før.

Coronaudbruddet presser i øjeblikket hospitalerne i New York, hvor sundhedspersonalet mangler ressourcer.

Andrew Cuomo advarer om, at mange fremover vil dø, fordi der ikke er nok respiratorer og senge til de kritisk syge.

Han har derfor sendt en appel til andre delstater, der er mindre hårdt ramt af pandemien, om at sende deres ressourcer til New York.

Bill de Blasio, der er borgmester i storbyen New York, forbereder sig på, at dødstallene vil stige yderligere i de kommende uger.

Han tonede fredag frem på landsdækkende morgen-tv for at anmode den føderale regering om 1000 ekstra sygeplejersker og 150 læger til at modstå presset.

- Jeg tror, at man i Washington arbejder ud fra en antagelse om, at vi har uger til at forberede os i. Det er ikke uger. Det er dage nu, siger Bill de Blasio til MSNBC.

Ifølge Bill de Blasio vil det være nødvendigt at skaffe mellem 2500 og 3000 ekstra respiratorer inden udgangen af næste uge.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind