Dommer nægter at erklære 'død' mand levende: - Jeg er i live!

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lidt for lang ferie og skal have fornyet dit pas. Det kan du dog ikke, da du åbenbart er død. Det er virkeligheden for Constantin Reliu fra Rumænien

Den er god nok. Han er i live. (Foto: Simona Voicu / Ritzau Scanpix
Den er god nok. Han er i live. (Foto: Simona Voicu / Ritzau Scanpix
Følg Samfund

I 2003 blev der udstedt en dødsattest på Constantin Reliu. Der var ikke noget fundet noget lig af ham, men alligevel blev han erklæret død.

Det viser sig dog, at man var lidt for hurtig på aftrækkeren. Nu er der nemlig kommet en hage på hele Constantin Relius dødserklæring. Han er tilsyneladende i live i bedste velgående.

Alligevel nægter retten i Barlad i Rumænien at erklære ham for levende og slette dødsattesten, der blev indgivet af hans kone, efter han var rejst til Tyrkiet i mere end 10 år.

- Lige nu kan jeg ingenting gøre, da jeg er registret som død, selvom jeg altså er i live, siger Reliu til et lokalt medie.

Er blevet kaldt svindler og bedrager: Får førtidspension og bor i Alanya

Dræbt i jordskælv
For 26 år siden rejse han til Tyrkiet for at finde et arbejde. Det lykkedes ikke, men alligevel vendte han ikke tilbage til Rumænien, og det fortalte han ikke sin familie.

Efter flere år uden at have hørt fra sin mand antog Relius kone, at han var død i et jordskælv i Tyrkiet, skriver The Guardin, som citerer det lokale medie Adevarul.

Derefter erklærede hun ham død, hvilket gjorde det muligt for hende at gifte sig igen.

Fandt ud af det ved et uheld
Men nu er Constantin Reliu tilbage i hjemlandet, efter at han blev smidt ud af Tyrkiet, da hans papirer udløb.

Egentlig var hans oprindelig plan at få forsynet sit pas i Rumænien for at rejse tilbage til Tyrkiet. Men til hans store overraskelse kunne immigrationsmyndighederne fortælle ham, at han havde været død siden 2003.

Så nu må drømmen om at starte sit eget firma i Tyrkiet vente.

Han er nemlig fanget i et juridisk dødvande, da han angav appellen mod dødsattesten for sent. Og når man først har indgivet den appel for sent, er der ikke længere noget Constantin Reliu kan gøre, lyder det fra rettens talskvinde. 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+