Annonce:
Annonce:

DR-medarbejder: Hvorfor skal vi straffes?

DR-tillidsmand begræder aftale om løntilbageholdenhed og undrer sig over, hvorfor hans kolleger risikerer deres job på grund af ledelses-beslutninger

Henrik Friis Vilmar, tillidsrepræsentant og formand for Journalistgruppen, DR, forstår ikke, hvorfor medarbejderne skal risikere deres job, efter ledelsen har jokket i spinaten. Foto: Lene Esthave
Henrik Friis Vilmar, tillidsrepræsentant og formand for Journalistgruppen, DR, forstår ikke, hvorfor medarbejderne skal risikere deres job, efter ledelsen har jokket i spinaten. Foto: Lene Esthave
Annonce:
Følg Samfund

En lang række medarbejdere i DR kan se frem til at miste deres arbejde, hvis politikerne gennemfører deres planer med at skære licensen med 25 procent.

Men manden på gulvet undrer sig over, hvorfor almindelige medarbejdere skal fyres, fordi ledelsen har delt ud af millionerne til hinanden.

Sådan lyder reaktionen fra tillidsrepræsentanten og formanden for Journalistgruppen i Danmarks Radio, Henrik Friis Vilmar.

Trist situation
- Det er en rigtig trist situation, virksomheden er i. Et er, at ledelsen og tidligere ledelser har truffet dispositioner, som - i mine øjne - er helt ude af proportioner. Noget andet er, at politikerne på den baggrund går ud og siger, at virksomheden skal barberes ned til sokkeholderne, siger han.

- Det er, som om der er en folkestemning mod os, fortsætter han.

Annonce:

Gennem de seneste uger og år har han på sidelinjen fulgt med i, hvordan Ekstra Bladet har afsløret alt fra en direktør, der fløj på arbejde, over en mangfoldighedskonsulent til to millioner kroner, og til at kulturministeren har fået et gyldent håndtryk på to millioner kroner. Alt sammen bliver lige nu brugt i en politisk debat, hvor et flertal rejser sig for gedigne nedskæringer i Danmarks Radio

Generelt er han ked af, at ledelsens beslutninger tager politikernes opmærksomhed, og at det skygger for den produktion medarbejderne laver af radio og tv:

- Jeg synes, at man skulle fokusere på de rigtig gode programmer, som vi leverer til alle licensbetalerne. På det, vi almindelige medarbejdere på gulvet præsterer. Vi leverer programmer af høj, høj kvalitet både på tv og radio, så hvorfor skal virksomheden straffes med at blive skåret ned.

Fortvivlelse
Stemmen efterlader heller ikke andet end fortvivlelse fra en medarbejderrepræsentant, der senest har været med til at forhandle en overenskomst på plads, der giver ham og hans kolleger nul kroner i lønstigning de næste to år.

Annonce:

- Det er ikke sådan, at vi arbejder under ekstravagante forhold. Tværtimod. Vi kan tydeligt mærke, at økonomien er stram. Vi har lavet en overenskomst, hvor vi ikke har lønstigninger i to år, for at hjælpe virksomheden med økonomiske problemer. Vores lønstigninger de sidste mange år har været rigtig lave. Vi stiger ikke så meget i løn, som andre i samfundet gør. Men vi har øget vores produktivitet med flere hundrede procent.

- Hvordan har du det med, at I har lavet en aftale om, at dine medlemmer ikke får lønstigninger, og så kan du se frem til, at fyringerne kommer alligevel?

- Jeg er ikke sikker på, at jeg havde lavet denne aftale, hvis jeg vidste, hvilken lønfest der havde været på direktionsgangen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: