DR tvangsflytter medarbejdere til provinsen

DR's ledelse har netop varslet ny plan for medarbejderne, som blandt andet indebærer, at flere redaktioner bliver tvunget til Jylland

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Ansatte hos DR har netop fået at vide, at flere af deres redaktioner skal flyttes til Jylland. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Det drejer sig helt konkret om Sporten, Vejret, ’Madmagasinet’ og 'Kontant’ på, som nu bliver flyttet til Aarhus, mens DR Videnskab ryger til Aalborg.

Og hvis ikke de har lyst til at flytte med, så kan de blive opsagt, skriver fagbladet Journalisten om de 145 medarbejdere, der forventes at blive berørt af flytningen.

Redaktør på DR Sporten Joachim Frøsig er bestemt ikke begejstret.

DR-kommentator Henrik Liniger er lidt mere diplomatisk.

Beslutningen er truffet af direktionen, som indkaldte medarbejderne til møde med kort varsel.

- Bestyrelse og direktion har vedtaget en plan, som får betydning for en del af os. Jeg vil gerne invitere jer til en orientering om det konkrete indhold, og jeg håber I kan møde op trods det korte varsel, lød det i morges i en mail fra DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn, som Journalisten har set.

Ud over Jylland så flytter DR Fiktion fra lejemålet i TV-Byen i Søborg til København i DR Byen.

Flytningen sker ifølge Maria Rørbye Rønn for at styrke DR uden for København.

- Planen er et vigtigt led i at sikre, at DR også i de kommende år er relevant for hele befolkningen. Men jeg har også stor forståelse for, at det betyder, at mange dygtige medarbejdere kommer til at stå over for et meget vanskeligt valg. Det kan være et stort skridt for den enkelte at flytte til en anden del af landet. Vi vil gøre vores for at hjælpe både dem, som vælger at flytte med og dem, som ikke har mulighed for det, siger Maria Rørbye Rønn i pressemeddelelsen.

DR oplyser, at DR Sporten og DR Vejret først får base i Aarhus fra 1. februar 2018. De øvrige redaktioner flytter 1. januar 2017.

7 kommentarer
Vis kommentarer