Annonce:
Annonce:

DR-vært overfuset af islam-kritiker: Volden ligger i dine gener

Islam-kritikeren Thomas Telner anklager Abdel Aziz Mahmoud og andre muslimer for at være mere voldelig end etniske danskere

Abdel Aziz Mahmoud er uddannet journalist og er manden bag bogen 'Hvor taler du flot dansk'. Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto
Abdel Aziz Mahmoud er uddannet journalist og er manden bag bogen 'Hvor taler du flot dansk'. Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto
Annonce:
Følg Samfund

Den kendte DR-journalist og forfatter Abdel Aziz Mahmoud fik sig en verbal lussing, da han torsdag var i Radio24syv for at deltage i en debat med islam-kritikeren Thomas Telner.

Ifølge Abdel Aziz Mahmoud var formålet at skabe et rum, hvor en muslim og en islamofob kunne mødes på halvvejen. Et projekt, der langt fra endte som planlagt.

- Jeg har ikke nogen problemer med muslimer generelt. Jeg har problemer med islam, problemer med den måde I påvirker det her samfund på, og at jeg skal tage hensyn til jer. Det er jer, der er flygtninge i mit land. Jeg har ikke inviteret jer, fortæller Thomas Telner torsdag i Radio24syv.

Thomas Telner synes, at muslimske unge mangler respekt for det danske samfund, da han blandt andet mener, det er muslimske drenge, der har kastet sten efter flere af årets studenter.

Annonce:

'Det ligger i dine gener'
Abdel Aziz Mahmoud fortæller flere gange under interviewet, at han er med på, at der er problemer i det danske samfund, som man skal tage hånd om. Han understreger samtidig, at han aldrig selv har begået noget kriminelt. Men Thomas Telner fortsætter:

- I har en voldsmentalitet, en forskruet mentalitet. Inde i dig ligger de der gener, og når I er mange nok, kan du også stikke mig i ryggen, fordi du er presset af Koranen, og fordi du ikke tør at sige fra. Så længe den Koran findes, så bliver der ikke fred, siger Thomas Telner i Radio24syv.

Det fik DR-værten, der indtil nu har forholdt sig roligt under interviewet, til at hæve tonen.

- Ved du hvad, Thomas. Jeg har talt stille og roligt nu, og jeg har talt til ti utroligt mange gange. Men hvis du begynder at gå efter mine gener nu. Det er fuldstændig langt ude at sige, at det ligger noget voldeligt i mine gener, siger han i samme radioprogram.

Fredag fanger Ekstra Bladet Abdel Aziz Mahmoud, der stadig er rystet over Thomas Telners udmelding.

Annonce:

- Jeg har hørt den slags ytringer blive kaldt for ekstreme, når islamistiske, mørke mænd siger sådan noget om Vesten og den frie verden. De er blevet kaldt for ekstremistiske og farlige, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Så selvfølgelig er det det samme, når en pæredansk person siger sådan noget på åben radio. Man kunne sagtens bare ryste på hovedet af det, men der er jo nogen, der tror på det, han siger.

Et offer
Abdel Aziz Mahmoud har deltaget i flere integrations-debatter og er ofte blevet konfronteret med kritiske holdninger om danske muslimer. Alligevel mener han, at torsdagens debat nåede nye højder.

- Det er muligvis en kriminel og racistisk ytring, han kommer med i offentligheden om en hel gruppe mennesker, som ifølge ham vil ham det ondt. Det er fuldstændig hen i vejret.

Abdel Aziz Mahmoud holder sig normalt fra at sætte muslimer i offer-rollen, når nogle kommer med nedladende kommenterer. Men i dag gør han en undtagelse.

Annonce:

- Jeg har aldrig nogensinde i et eneste interview eller i en Facebook-opdatering skrevet, at jeg har været udsat for racisme, eller at jeg var et offer. Det var jeg i går, fortæller han og fortsætter:

- Jeg gider simpelthen ikke at høre på folk, der siger, at han er tosset og psykisk syg. På den måde affejer man det, fordi han siger noget om mulismer. Men hvis muslimer siger noget, så er de terrorister og meget onde mennesker.

Fortryder det ikke
I slutningen af interviewet bliver Abdel Aziz Mahmoud spurgt, om han har fortrudt, at han stillede op til debatten i Radio24syv.

- Jeg svarede, at det gjorde jeg. Lige i situationen var der en mand, der sad få centimeter fra mig og råbte, som jeg aldrig nogensinde er blevet skældt ud før.

I dag har han dog ændret sit svar.

- Jeg fortryder det ikke i dag, for vi har vist, at de her mennesker eksisterer. Undskyld, jeg siger det, men jeg bliver fremhævet som præmieperkeren, og hvis selv jeg kan få sådan nogle mennesker op i det røde felt, forestil dig så, hvad andre må finde sig i, afslutter Abdel Aziz Mahmoud over for Ekstra Bladet.

Annonce:

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Thomas Telner.

Vi ville gerne have spurgt ham, hvorfor han mener, at muslimer er mere voldelige end etniske danskere. Derudover var vi interesseret i at høre, om han har ændret sit syn på muslimer i Danmark efter torsdagens debat.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: