Drabelig duel om plakater: Cirkus Arena vandt slaget om Varde

Plakaterne røg ned - billetsalget røg op

Politiet i Varde stopper vores reporter, for at minde ham om ikke at vifte for voldsomt med plakaten, når hestene kommer forbi sammen med dronningen. Se med her

Sidste uge udspilledede der sig en drabelig duel om cirkusplakater i lygtepælene mellem Varde Kommune og Cirkus Arena. Cirkusset vandt.

På grund af Dronninge-besøg med karettur gennem byen krævede Varde Kommune, at Cirkus Arena pillede plakaterne på ruten ned. Det nægtede Cirkus Arena, og det endte med, at Varde Kommune selv tog plakaterne ned. Til stor fortrydelse for de lokale borgere, der dog tog hævn ved at købe flere billetter til forestillingen søndag.

- Det endte godt. Vi solgte flere billetter. Vi gik 12-13 procent frem i forhold til forestillingerne i Varde sidste år, siger Klaus Jochumsen, Turnéchef i Cirkus Arena.

I andre byer har frem- eller tilbagegangen ligget på 3-4 procent.

- Alt i alt må man sige, at det udviklede sig til, at der kom flere mennesker, end hvis var blevet hængende, siger Klaus Jochumsen.

Plakaterne er kommet hjem
De omdiskuterede plakater har Cirkus Arena selv hentet på en kommunal oplagringsplads i Varde.

- Og jeg har bemærket, at Varde Kommune alligevel ikke vil sende os en regning for nedtagningen. Det er godt, for vi har ingen planer om at lægge os ud med kommunerne fremover, siger Klaus Jochumsen.

Cirkus Arena gjorde selv meget for at holde liv i historien om Varde Kommune, der ikke ville lade Dronningen se byen, som den normalt ser ud.

- Jeg tror, at det er noget typisk dansk, at man ikke bryder sig om, at en stor kommune forsøger at kyse et lille cirkus. Og så var historien tilmed krydret med noget royalt, siger Klaus Jochumsen.