'Dræber'-interview med Trump: Nu kræver Putin undskyldning

Kreml kræver en officiel undskyldning fra den amerikanske tv-kanal Fox News efter 'dræber'-kommentar

Se den omdiskuterede interview-bid her (Video: AP)

Rusland kræver nu en officiel undskyldning fra Fox News for 'uacceptable' kommentarer om den russiske præsident Vladimir Putin. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I det opsigtvækkende interview med Donald Trump kort før Super Bowl kaldte Fox-værten Putin for en 'killer' (dræber, red.). En kommentar, som noget overraskende fik Trump til at tage Putin i forsvar.

- Jeg respekterer Putin, men vil jeg komme godt ud af det med ham? Jeg har ingen anelse, siger Trump, der mener, at USA bør tilstræbe et godt forhold til Rusland.

- Det er bedre at have et godt forhold til Rusland end ikke. Hvis Rusland hjælper os i kampen mod Isil (Islamisk Stat, red.) og mod islamisk terror over hele verden, så er det en god ting, siger Trump.

- Men han er en dræber. Putin er en dræber, udbryder tv-vært Bill O'Reilly.

- Der er mange dræbere. Vi har mange dræbere. Hvad synes du? Er vores land uskyldigt, spørger Trump.

- Se på, hvad vi har gjort. Vi har begået masser af fejl, siger Trump og nævner invasionen af Irak.

Men kommentaren fra Fox-væretn får altså nu Kreml til at bede om en offentlig beklagelse fra tv-stationen.

Tager afstand
Delen omkring Putin - og Trumps forsvar af ham - er blevet offentliggjort som en teaser, før interviewet blev endeligt sendt. Og det fik allerede før interviewet flere af Trumps allierede til at tage afstand fra udtalelserne - blandt andet republikaneren i Senatet Mitch McConnell.

- Putin er en tidligere KGB-agent. Han er en bølle. Han er ikke valgt på en måde, som de fleste mennesker vil opfatte som troværdig. Russerne annekterede Krim, invaderede Ukraine og blandede sig i vores valg. Og nej, jeg mener ikke, at Ruslands handlinger kan sammenlignes med USAs, siger McConnell til CNN.

Andre går endnu længere i deres kritik af Trump efter Putin-kommentaren.

- Der er ikke nogen moralsk ækvivalens mellem USA, den største frihedselskende nation i verdenshistorien, og de morderiske bøller, Putin omgiver sig med, siger senator Ben Sasse ABC.

Også Marc Rubio, som i 2016 ville være republikanernes præsidentkandidat, langer ud efter Trump.

374 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere