Dræbt amerikansk missionær handlede tilsyneladende ikke alene

Den afdøde amerikanske missionær John Allen Chau, der blev dræbt af et fjendtligt stammefolk på den indiske tropeø North Sentinel Island, handlede tilsyneladende med hjælp fra to andre amerikanere

Beboerne på North Sentinal Island vil ikke have besøg af fremmede. Video: Love Bite Productions
Følg Samfund

Den amerikanske missionær John Allen Chau, der blev dræbt af et pilehav på en isoleret ø af et fjendtligt stammefolk 17. november, havde forberedt sig i årevis og handlede tilsyneladende ikke alene.

Det oplyser repræsentanter for det indisiske politi ifølge det indiske medie Hindustan Times.

Chau blev dræbt, da han forsøgte at udbrede budskabet om kristendommen på den lille indiske tropeø North Sentinel Island, der ligger i den Bengalske Bugt i øgruppen Andamanerne.

Politiet har indtil videre opgivet at hente liget af den 27-årige missionær eller efterforske drabet, fordi man ikke ønsker at bringe øens isolerede stammefolk i fare.

Dræbt med pile af isoleret stamme: 'De risikerer at blive udryddet'

Til gengæld har myndighederne anholdt fem fiskere og to af Chaus lokale bekendte, der er mistænkt for at hjælpe ham med at komme ud til øen, hvilket har været forbudt i henhold til indisk lov i årtier. 

Nu oplyser politiet så, at de efterforsker muligheden for, at Chau havde en række møder med to amerikanske statsborgere i Andamanernes hovedstad, Port Blair, inden han drog ud på sin farefulde og i sidste ende dødbringende færd.

John Allen Chau til højre få dage, før han rejste til den isolerede ø. Foto: AP
John Allen Chau til højre få dage, før han rejste til den isolerede ø. Foto: AP
 

To amerikanere besøgte Chau
Hindustan Times citerer to repræsentanter fra politiet, der siger, at en 53-årig kvinde fra Tennessee og en 25-årig mand fra Colorado rejste til Andamanerne, hvor de var sammen med Chau fra 5-10. november.

Ifølge politiet forlod de to unavngivne amerikanere øen den 10. november, og Chau skulle starte påbegynde sin rejse dagen efter. Rejsen blev imidlertid udskudt med seks dage, fordi en voldsom cyklon ramte den Bengalske Bugt.

Politiet oplyser, at de kender identiteten på de to amerikanere, og at de kan kontakte dem senere i efterforskningen.

'Det ser ud som om, Chau ikke var alene'
De fem fiskere, der hjalp den nu afdøde missionær med at komme ud på øen, har forklaret til politiet, at den 27-årige amerikanere betalte dem penge for at blive fragtet ud på øen.

I Chaus dagbog skrev han derimod, at de ingenting fik for det, fordi de selv var 'troende.'

'I går aftes mødtes jeg med fiskerne, der selv er troende, og de indvilligede i at hjælpe mig. Mødet gik godt, står der blandt andet i dagbogen, hvor der ikke på noget tidspunkt nævnes noget om overdragelse af et pengebeløb.

'Vi undersøger sagen fra alle vinkler. Lyver fiskerne om pengene? Hvor fik Chau pengene fra? Hvilken rolle spillede de to andre amerikanere? siger en repræsentant for det indiske politi ifølge Hindustan Times.

Politichefen i Andamanerne, Dependra Pathak, bekræfter, at to amerikanske statsborgere har besøgt Chau under hans ophold i Port Blair. 

'Det ser ud som om, Chau ikke var alene. Vi undersøger stadig sagen, og jeg vil ikke kommentere en igangværende undersøgelse, siger han til Hindustan Times. 

Pil hamrede ind i hans bibel før han blev dræbt

Dræbt med pile af isoleret stamme: 'De risikerer at blive udryddet'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag