Drama i klasseværelset: Her bliver elev brutalt anholdt

Betjent tog kvælertag på ulydig elev og trak hende hen over gulvet

Se den voldsomme anholdelse her.

Betjent Ben Fields fra South Carolina er blevet sendt på administrativ orlov efter han foretog en særdeles hårdhændet anholdelse af en elev på Spring Valley High School i byen Columbia. Det beretter New York Daily News.

Flere videoer optaget i klasseværelset viser hvordan Fields tager eleven i et halsgreb og vælter hende bagover, for derefter at trække hende over gulvet og anholde hende. Se videoerne over artiklen.

'Enten kommer du med frivilligt, eller også tvinger jeg dig', skulle betjenten ifølge flere tilstedeværende øjenvidner have sagt forinden, dog uden at give eleven tid til at efterkomme ordren.

 Se også: Skoleskyderi i USA: To personer dræbt

Ben Fields er en såkaldt school resource officer, der står for sikkerheden på Spring Valley High School, og er desuden også træner for skolens football-hold. Ifølge flere elever på skolen er han kendt for at give eleverne en hårdhændet behandling.

Forud for anholdelsen skulle pigen i videoen have forstyrret undervisningen og nægtet at forlade klasseværelset, hvorefter Ben Fields valgte at anholde hende foran hendes forbløffede medstuderende.

Har en historie med hårdhændede anholdelser
Skolens tilsynsførende, Dr. Debbie Hamm, udtaler at videoen er 'dybt bekymrende'.

- Elevernes sikkerhed er og vil altid være vores første prioritet. Vi vil ikke tolerere nogen handling, der kompromitterer vores elevers sikkerhed, udtaler hun.

Den lokale sherif, Leon Lott, finder også videoen med anholdelsen 'foruroligende', og udtaler at de såkaldte school resource officers bliver efterforsket særligt grundigt, da det er meningen de skal beskytte eleverne.

Ben Fields har før været i retten over en hårdhændet anholdelse af en krigsveteran i 2005. Den gang klarede Fields dog frisag, da sagen endte med at løbe ud i sandet på grund af en langtrukken juridisk proces.


Her opstår der tumult i et klasselokale i Santa Monica, da læreren Mark Black konfronterer en elev med hans narkosalg på skolen. Eleven slog ud efter læreren, men slap ikke særligt godt fra det, da Mark Black også underviser i wrestling.

 Se også: TV: Lærer wrestlede elev i gulvet - bliver ikke fyret

65 kommentarer
Vis kommentarer