Annonce:
Annonce:

Drama på første klasse: Klarinet-stjernes drøm saboteret af lusket ekskæreste

En ung spirende klarinet-stjerne drømte om at få et prestigefyldt stipendium, men ekskærestens luskede trick kostede ham alt. Nu får han kæmpe erstatning

Annonce:
Følg Samfund

Canadiske Eric Abramovitz har spillet klarinet siden han var syv år gammel, og allerede som 20-årig var han et spirende talent med flere sejre i forskellige konkurrence.

Musikeren havde en glorværdig karriere foran sig. Han skulle være en stjerne i klassisk musik.

Men hans ekskæreste spolerede det hele, og nu er hun blevet dømt til at skulle betale ham en erstatning på 375.000 canadiske dollars svarende til omkring 1,8 millioner danske kroner.

Det skriver flere medier heriblandt Washington Post.

Hele ballade startede i 2014, hvor det unge canadiske håb var til audition på det prestigefyldte og verdensberømte Colburn Conservatory of Music i Los Angeles.

Han havde håb om, at skulle i lære hos klarinet-professor Yehuda Gilad, der er en af verdens bedste i sit fag og kun tager to lærlinge under sine vinger hvert år.

Annonce:

Fik hurtigt afslag
Prøven gik fremragende ifølge både Eric Abramovitz og Yehuda Gilad, men alligevel dumpede der et nedslående svar ind via mail. Han var blevet afvist.

Men to år senere fandt den unge musiker ud af sandheden. Det var hans daværende kæreste, der havde opdigtet afslaget.

Det har retten i Ontario netop slået fast.

Af frygt for, at Eric Abramovitz skulle flytte til Los Angeles, oprettede hun en falsk mailadresse i Yehuda Gilads navn, og så skrev hun ellers et afslag til sin kæreste.

- At finde ud at, at det var personen, jeg stolede allermest på og elskede allermest, som gjorde det, føltes som adskillige knivstik i ryggen og i hjertet, siger Eric Abramovitz til The Guardian.

Først to år efter fandt han ud af, hvad der var sket. De to klarinetstjerner mødtes i en anden sammenhæng, og her undrede de sig begge over, hvorfor det var endt med en afvisning.

Annonce:

Fældet af kodeord
Det afgørende bevis var, at hovedpersonen var i besiddelse af et kodeord, som hans ekskæreste altid brugte. Det prøvede han at bruge til den falske mailadresse, og så var der gevinst. Desuden forklarede Yehuda Gilad også, at han ikke var manden bag mailadressen.

Dommer David Corbett lagde vægt på, at det unge klarinet-håb var gået glip store summer, fordi et gennembrud i den branche og på det konservatorium kan være flere millioner værd.

- Det forlyder, at store gennembrud for den slags artister kan føre til en stratosfærisk karriere. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor stor en karriere han kunne have haft, hvis det ikke var for ekskæresten lød det fra dommeren.

Eric Abramovitz endte med at gøre sin bachelor færdig på sit universitet hjemme i Canada. Senere fik han også lov til at studere på Colburn Conservatory of Music, men slet ikke på et så prestigefyldt program og ikke på samme stipendium, der var hundredtusindvis af kroner værd.

- Jeg er meget frustreret over, at en stort talent som Eric blev offer for en så utænkelige og umenneskelig handling, siger Yehuda Gilad til Washington Post om dommen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: