Drama ved EM for kokke: Dansk kok floppede efter han fik frataget råvarer

Ungarn, Norge og Sverige tog sig af henholdsvis første-, anden- og tredjepladsen ved det uofficielle kokke-EM

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Værtslandet Ungarn snuppede hovedprisen ved Bocuse d'Or Europe, det uofficielle EM for kokke, onsdag aften.

Den danske kok Morten Falk måtte nøjes med en 10.-plads efter et drama om hjemmesyltede varer.

Norge og Sverige tog henholdsvis anden- og tredjepladsen ved konkurrencen, der fandt sted i den ungarske hovedstad, Budapest.

Den danske kok kom uheldigt fra start, da han fik konfiskeret flere af sine råvarer umiddelbart før konkurrencen.

Det skyldtes angiveligt, at han havde medbragt hjemmesyltede svampe og løg.

- Der står i reglerne, at de godt må have syltede ting med i køkkenet. Men her til morgen opdager de, at hvis de havde købt det færdiglavet, var det ikke blevet konfiskeret. Det er lidt mærkeligt, siger TV 2's madekspert Svend Rasmussen.

Den danske kok Morten Falk smed desuden for mange råvarer væk.

- Det trækker mange minuspoint, siger Falks coach ved kokke-EM, Jeppe Foldager.

Der gik ikke noget galt i konkurrencen ifølge coachen. Faktisk forløb alt efter planen. Danskerne var blot uopmærksomme på, at det ville koste dem en straf, da de skar kød væk og kasserede det i stedet for at bruge det hele.

- Selvfølgelig er vi skuffede. Når man rejser ned for at vinde en podieplads, er man ikke tilfreds med en 10.-plads, siger Jeppe Foldager.

Det væsentlige er imidlertid, tilføjer Foldager, at den danske kok med 10.-pladsen er kvalificeret til Bocuse d'Or næste år. Så er det "lige meget, om man bliver nummer fire, syv eller ti".

Norge og Sverige tog henholdsvis anden- og tredjepladsen ved konkurrencen, der fandt sted i den ungarske hovedstad, Budapest.

Den danske kok fik konfiskeret hjemmesyltede svampe og løg umiddelbart før konkurrencen, da det er i strid med reglerne.

Holdet var dog forberedt på, at netop det kunne ske, og derfor betød arrangørernes indgreb ikke noget, fortæller Jeppe Foldager.

Morten Falk er allerede begyndt at se frem mod VM i Lyon næste år, hvor han igen vil stå ved gryderne.

 - De sidste fire måneder har jeg arbejdet intensivt med min præsentation. Det var være en stor oplevelse. Selvfølgelig ville jeg gerne have haft en medalje, men det var et stærkt konkurrencefelt og mine kollegaer i de andre lande var fantastiske. Det har været sjovt at være med og det skyldes ikke mindst hjælpen fra min fantastiske assistent Emil Rodam. Uden ham var det slet ikke lykkedes! Nu ser jeg frem til at kaste mig over konkurrencen næste år i Lyon hvor der er VM, siger Morten Falk til bocusedor.dk.

Franske og norske kokke har historisk set klaret sig bedst i verdensmesterskabet i Bocuse d'Or, der finder sted hvert andet år - og næste gang i 2017.

Konkurrencen er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse, og den blev første gang afviklet i 1987.

Bocuse d'Or Europe - det uofficielle EM - fungerer som kvalifikation til Bocuse d'Or året efter. Begge konkurrencer afholdes med to år imellem.

Kokke-EM afholdes næste gang i Norge. Det blev meddelt under medaljeceremonien i Budapest onsdag.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 (Foto: AP)
36 kommentarer
Vis kommentarer