Dramatisk video: Bjergbestiger fanget i lavine

- Det er noget af det mest stressende, jeg nogensinde har oplevet, siger bjergbestigeren Pierre Chauffour om episoden

Se Pierre Chauffours voldsomme oplevelse. (Video: Caters)

Se den spektakulære episode i klippet herover artiklen

At klatre i bjerge er farligt nok i sig selv, men hvis der så lige tilsættes en buldrende lavine, øges risikoen pludselig markant.

Det fandt bjergbestigeren Pierre Chauffour ud af på den hårde måde, da han i februar hang ti meter over jorden på en klippevæg i de franske alper.

Pludselig væltede flere tons sne fra en lavine ned over ham, men heldigvis var han delvist beskyttet af nogle gigantiske is-tapper, der hang majestætisk fra klippens kant.

Se også: Uhyggeligt fund: Hoved stak op af sneen

Pierre Chauffour var i flere munutter fanget i 'sne-vandfaldet', men heldigvis slap han og resten af teamet uskadt fra den dramatiske episode, der gjorde et stort indtryk på den franske fyr fra Grenoble.

- Det er noget af det mest stressende, jeg nogensinde har oplevet. Da det var værst, kunne jeg næsten ikke trække vejret flere sekunder i træk, siger Pierre Chauffour ifølge Caters.

Verden på vrangen - 9. feb. 2015 - kl. 20:11 Filmet af hjelmkamera: Bjergbestiger i frit fald

Pierre Chauffour og vennen Gaetan Raymond var sammen med et film-hold taget op i alperne for at skyde en dokumentarfilm om klatresporten 'dry tooling', da den voldsomme begivenhed fandt sted.

- Selv om jeg ikke kunne se lavinen, kunne jeg høre larmen, mens jeg var på vej ned ad rebet. Cirka fem sekunder senere blev vi ramt, forklarer Pierre Chauffour, der heldigvis bagefter kunne grine af episoden.

De store is-tapper blokerede for noget af den voldsomme sne-mængde fra lavinen. (Caters)
De store is-tapper blokerede for noget af den voldsomme sne-mængde fra lavinen. (Caters)

Tidligere på årets var en bjergbestiger i frit fald fra Yosemite. (Newsflare)

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere