Drastisk temperaturfald: Nu vender vejret for alvor

Efteråret har nu for alvor fået fat i Danmark, lyder det fra DMI

DMI giver her en vejrudsigt for den næste måned. Skal sommertøjet helt lægges til side, eller kan der stadig komme et par lækre sensommerdage? Få svaret her

Sommeren og de varme temperaturer er et overstået kapitel.

Sådan lyder meldingen fra DMI.

Efteråret har nemlig for alvor gjort sit indtog i Danmark, og det har ført til et stort temperaturfald.

Se også: Hårdt ramt efter stormen: Ikke så meget vi kan gøre

- Vejret mandag bliver meget forskelligt, alt efter hvor man befinder sig. I det østlige Sjælland og i det sydvestlige Jylland vil der være mange byger både med hagl og torden. Der har allerede været en del i Nordsjælland, hvor der har været meget torden i løbet af natten, siger vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen og fortsætter.

- Resten af landet vil få sol og tørvejr, men der kommer en kold nordvestlig vind i store dele af landet, og derfor vil vi opleve et drastisk temperaturfald, da temperaturerne kun vil snige sig op på mellem 10-13 grader i løbet af mandagen. Det er 10 grader lavere end i sidste uge.

Vil føles koldere
Selvom temperaturerne mandag vil være på omkring 10-13 grader, så vil det mange steder føles endnu koldere.

- Hvis man er ude, hvor det blæser mest, så vil det kunne føles som ned til fem grader, så det er en rigtig god idé at huske det varme tøj, lyder det fra Thyge Rasmussen.

Ifølge ham må vi nu for alvor se i øjnene, at vi er på vej mod koldere tider.

- Vi kommer ikke udenom, at vi nærmer os efteråret, og at temperaturerne vil blive koldere og koldere. Vi har haft jævndøgn, så fra nu af bliver nætterne længere end dagene, og temperaturerne vil derfor helt naturligt også være lavere, siger den vagthavende meteorolog.

Se også: Skadet sejler har ligget i to dage og ventet på hjælp

Thyge Rasmussen vil dog ikke afvise, at vi stadig kan nå at få en såkaldt Indian Summer, hvor temperaturerne er omkring 15-20 grader, selvom efteråret har sat ind.

- Vi kan ikke udelukke en Indian Summer, men samtidig ligger det heller ikke i kortene. Vi får dog en temperaturstigning igen onsdag og torsdag, hvor vi flere steder i landet kan ramme de 18 grader, så det er ikke helt slut med de lune dage endnu. Men herefter ser det ud til, at temperaturerne falder igen.

Tirsdag bliver dog ligesom mandag også en kold omgang.

- Temperaturerne tirsdag vil være samme sted som i dag, men vi får dog ikke så meget vind og heller ikke regn, så det vil føles varmere, lyder det fra Thyge Rasmussen.

Foto: René Schütze Samfund - 21. sep. 2018 - kl. 21:53 Stormen Knud truer berømte badehuse ved jysk strand

18 kommentarer
Vis kommentarer