Dreng blev mobbet for at læse: Så skete der noget helt fantastisk

Callum blev drillet af sine skolekammerater, fordi han lagde billeder af sine yndlingsbøger ud på Instagram. Det blev dog ham, der fik det sidste ord

Callum blev mobbet i sin nye klasse, fordi han godt kunne lide bøger. Foto: Privatfoto
Callum blev mobbet i sin nye klasse, fordi han godt kunne lide bøger. Foto: Privatfoto

13-årige Callum har altid været glad for at læse bøger.

Derfor virkede det også naturligt, at han oprettede en Instagram-profil, hvor han ville vise alle sine klassekammerater, hvilke bøger, han bedst kan lide.

Men i stedet for at tage imod anbefalingerne, blev drengen fra South Shields mobbet i en gruppechat, hvor mobberne også havde tilføjet ham, så han kunne se alle de grimme ting, der blev skrevet om ham.

Det skriver flere medier heriblandt BBC.

Det gjorde den 13-årige dreng meget ked af det, og derfor besluttede hans søster at sende et tweet ud for at se, om hun ikke kunne få noget støtte til lillebroderen.

Ellis Landreth skrev ud, at hun ikke kunne tro på, hvor forfærdelige nogle mennesker kunne være. Hendes opslag gik viralt og helt utroligt mange mennesker ville gerne fortælle Callum, at det altså var de andre, der ikke var flinke, og at det er helt fint at kunne lide at læse.

Også forfatteren Caroline Kepnes, der er forfatteren bag Callums yndlingsbog 'you', skrev til den unge fyr, at hun gerne ville sende ham bøger.

Det samme har utroligt mange andre gjort - og ikke nok med de mange bøger, så har den unge dreng også fået over 200.000 følgere de sidste par dage.

- Det har været helt fantastisk, jeg er virkelig overvældet. I går havde jeg 39 følgere og i dag har jeg flere end 85.000, lød det. Det tal er dog steget meget siden, viser en hurtig søgning på Callums Instagram-profil.

Hans søster mener, at han har fået sendt et stærkt budskab mod dem, der mobber på internettet.

- Det er helt vildt, hvad der er sket, men det er på den gode måde. Vi har fået vendt alt det negative til noget positivt.

- Det har virkelig fået ham til at få det bedre, og det sender et stærkt budskab om, at det ikke er okay at mobbe på nettet. Det her er en typisk 'hvem ler sidst' situation.