Drikkevand forurenet på folkeskole: 10 elever kastede op og fik hovedpine

10 índskolingsbørn på Østofteafdelingen af Distriksskolen Øst ved Maribo er onsdag blevet ringet hjem, efter at de har drukket drikkevand, som kan være forurenet med E-colibakterier

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

10 indskolingsbørn fra Østofteafdelingen af Distriktsskolen Øst ved Maribo er onsdag blevet sendt hjem fra skole, efter de har drukket vand fra skolens drikkevandsautomater, som kan være forurenet med E-colibakterier.

Det fortæller skolens leder Anne Ploug Jacobsen til Ekstra Bladet.

De 10 viste alle symptomer, som skolen tog så alvorligt, at de kontaktede forældre, så børnene kunne komme hjem.

- Nogle børn fik hovedpine og kvalme og kastede op. Der er 10 stykker, som er blevet ringet hjem, siger Anne Ploug Jacobsen.

Det var Lolland-Falsters Folketidende, som først omtalte sagen.

Det var ved middagstid, at skolens ledelse blev gjort opmærksom på, at vandforsyningen på skolen kunne være forurenet med E-colibakterier.

Det skete, efter at det lokale vandværk - Østofte Vandværk - havde udtaget en række vandprøver ved en ejendom i Østofte. Prøverne viste sig at indeholde E-colibakterier.

Det fik siden Teknik- og Miljøforvaltningen i Lolland Kommune til at rette henvendelse til eksempelvis Østofteafdelingen. Skolen fik hurtigt sat sedler på automaterne rundt på skolen. Og eleverne blev i de enkelte klasser bed om at lade være med at drikke mere af det nedkølede vand.

Siden kan det nok være, at en del børn fik det sløjt. Det var børn, som i løbet af formiddagen havde drukket vand fra de små drikkevandsbeholdere, som er sluttet til vandforsyningen fra vandværket.

Anne Ploug Jacobsen fortæller, at embedslægen er orienteret. Skolen har også kontakt til de familier, som har fået børn hjem, der er sløje.

Det er endnu uklart, hvornår vandforsyningen igen vil komme op at køre. Det lokale vandværk skal først lave flere prøver, der viser, at der ikke længere er E-colibakterier i vandet, før vandet igen kan drikkes.

Vandet er imidlertid godt nok til både at bade efter gymnastik og til at vaske hænder og skylle ud i toilettet med.

Østofteafdelingens serviceleder har onsdag eftermiddag tømt et lokalt supermarked for flasker med drikkevand, som eleverne tilbydes i stedet i den nærmeste fremtid.

- Og så kommer brandvæsenet torsdag med 20 foldedunke, som der kan drikkes af. Vi er også blevet lovet at kunne få genopfyldt dem gratis på et vandværk, siger Anne Ploug Jacobsen.

Der er i alt 250 personer på Østofteafdelingen. Ingen voksne har udvist symptomer på at have drukket forurenet drikkevand, oplyser Anne Ploug Jacobsen.

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere