Drone lukkede Stockholms lufthavn

Al flytrafik i Arlanda lufthavnen ved Stockholm blev indstillet, da en formodet drone blev set i luftrummet

Følg Samfund

Al flytrafik i Arlanda-lufthavnen ved den svenske hovedstad blev kortvarigt lukket ned mandag, efter at der var blevet observeret en formodet drone i luftrummet.

Luftrummet blev lukket ved 19-tiden og i en halv times tid fik ingen fly tilladelse til at lette eller lande.

- Flere fly måtte holde og vente, mens andre måtte cirkle rundt over Arlanda. Vi ser med stor alvor på episoden. Droner er et stort problem for flysikkerheden, siger Åsa Öhman, som er pressetalsmand for Swedavia, som driver Arlanda.

Flytrafikken til og fra Arlanda og til og fra lufthavnen Bromma er flere gange blevet indstillet på grund af droner. I maj blev Bromma lukket to gange.

I USA har Washington Post offentliggjort 25 episoder, hvor droner har været til fare for flysikkerheden.

Den britiske avis The Guardian beskrev sidste år en episode, hvor et af de små førerløse fly eller helikoptere, der i dag kan købes i både butikker og på nettet, var ved at kollidere med et passagerfly under indflyvning til lufthavnen Heathrow i London.

Eksperter siger, at droner kan ramme et flys propeller, blive suget ind i jetmotorerne eller beskadige flyenes vinduer med fare for de ombordværendes sikkerhed.

Droner på under syv kilo må ikke flyve mindre end 150 meter fra bymæssig bebyggelse og større offentlige veje. Reglerne for flyvning med droner, som vejer mere end syv kilo, er væsentlig skrappere og skal eksempelvis ske på en godkendt modelflyveplads.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+