Annonce:
Annonce:

Dronning Margrethe sender hilsen til Kim Jong-un

I forbindelse med en ambassadørmodtagelse har dronning Margrethe returneret en hilsen fra Nordkoreas diktator Kim Jong-un

Lørdag var dronning Margrethe med til at indvie den nye kultur- og naturattraktion Solvognens fundsted i Trundholm Mose i Odsherred. Dagen før sendte hun en hilsen til den nordkoreanske diktator, Kim Jong-un. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Lørdag var dronning Margrethe med til at indvie den nye kultur- og naturattraktion Solvognens fundsted i Trundholm Mose i Odsherred. Dagen før sendte hun en hilsen til den nordkoreanske diktator, Kim Jong-un. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

'En hilsen fra Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2. af Danmark til Kim Jong-un'. Sådan kunne det have lydt onsdag 9. september.

Den nordkoreanske propagandamaskine Korea Central News Agency har netop bragt en artikel, hvor det er beskrevet, hvordan 'den danske dronning har sendt en hilsen til Kim Jong-un og fortalt, at hun har håber alt går vel i Nordkorea'.

Årsagen er en officiel ambassadørmodtagelse, der fandt sted onsdag, hvor Nordkoreas ambassadør i Norden, Ri Won Guk, besøgte dronningen.

Med sig havde han en varm hilsen fra Kim Jong-un, beskriver KCNA, og det forløb bekræfter Kongehuset over for Ekstra Bladet.

Annonce:

'Som landets statsoverhoved tager Hendes Majestæt Dronningen imod andre landes officielle repræsentanter i Danmark. Ved de såkaldte ambassadørmodtagelser overrækker ambassadøren sine akkreditiver til Dronningen. Først når denne fuldmagt fra ambassadørens eget statsoverhoved er afleveret til Dronningen, kan ambassadøren udføre sit arbejde i Danmark.

'Det er almindelig skik, at den tiltrædende ambassadør overbringer en hilsen til Dronningen fra sit hjemlands statsoverhoved. Denne hilsen vil naturligvis blive returneret.' Oplyser Kongehusets Kommunikationsafdeling til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

KCNA har netop offentligjort dette billede af Kim Jong-un, der besøger en landsby i Nordkorea. Foto: Ritzau Scanpix
KCNA har netop offentligjort dette billede af Kim Jong-un, der besøger en landsby i Nordkorea. Foto: Ritzau Scanpix
 

Hun var flink
Ekstra Bladet har også været i kontakt med Hak Chol Ri, der er rådgiver for Ri Won Guk. Han skriver følgende.

'Hun var så flink. Det der står i KCNA's historie er korrekt', skriver han til Ekstra Bladet

I første omgang blev historien bragt på radiostationen Voice of Korea, der er et af Nordkoreas mange medier, der i praksis fungerer som propaganda-redskab. Voice of Korea sender på kinesisk, spansk, tysk, engelsk, fransk, russisk, japansk og arabisk.

Diktatorens luksusliv: Spiste dansk kød, drak svinedyr sprut og skød sine festgæster for sjov

Annonce:

En mands drøm smadrede en hel nation: 200.000 bomber smidt ned i hovedet på 200.000 mennesker

Forsvandt i tre uger
De seneste måneder har været en turbulent tid for Kim Jong-un. Foruden kampen med at holde coronavirus ude af Nordkorea, har han efter sigende døjet med helbredet.

I april viste den nordkoreanske diktator sig ikke offentligt i tre uger, og der var sågar rygter om, at han var død. Det viste sig ikke at være tilfældet, da en glad Kim Jong-un pludselig med til at indvie en nybygget gødningsfabrik.

Efterfølgende har han været i en ny konflikt med Nordkorea, der blev sat i gang af en sydkoreansk militærøvelser med USA, der bragte sindene i kog hos regimet i Pyongyang.

BLÅ BOG: Kim Jong-un - Nordkoreas unge leder

Kim Jong-un har ikke været set i offentligheden siden den 11. april, og rygterne om hans angiveligt dårlige helbred tager til.

Blive klogere på Nordkoreas unge leder her:

* Alder: 36 år (menes at være født 8. januar 1983).

* Fødested: Pyongyang, Nordkorea.

* Søn af: Den afdøde nordkoreanske leder Kim Jong-il og dennes tredje hustru, Ko Young-hee, som menes at være død af brystkræft i 2004. Kim Jong-un er den yngste af Kin Jong-ils tre sønner.

* Nationalitet: Nordkoreansk.

* Politisk parti: Koreas Arbejderparti.

* Civilstand: Gift med Ri Sol-ju. De to menes at have tre børn, der er født i henholdsvis 2010, 2013 og 2017.

* Uddannelse: Kim Jong-un var elev på en kostskole i Schweiz i 1990'erne under et pseudonym.

* Han er angiveligt uddannet fra et nordkoreansk militæruniversitet i 2007.

* Den 27. september 2010 blev han forfremmet til general i Koreas Folkehær. Dagen efter blev Kim valgt ind som næstformand for partiets militærkommission.

* Han overtog lederskabet af Nordkorea, da hans far døde i december 2011.

* Ifølge flere medier er Kim Jong-un interesseret i basketball og i at tegne. Ansatte fra den schweiziske kostskole fortæller, at han var en genert dreng, der gik op i skiløb og så op til actionskuespilleren Jean-Claude Van Damme.

Kilder: AFP og BBC.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: