Dronningen kommer til at vinke fra sin balkon i gråvejr

Har du planer om at vinke til den royale familie på dronningens fødselsdag, så tag paraplyen med under armen

Weekendens vejr bliver ikke så spændende.

Det er konklusionen på prognosen for de kommende dages vejr, når man spørger DMI.

- Både fredag og lørdag er der mange skyer, regn og byger. Det bliver ikke så spændende vejr, siger vagthavende meteorolog ved DMI Mogens Rønnebek.

Fredag byder på byger, der lokalt kan betyde hagl og torden. Der kan også komme lidt sol rundt om i landet, men det er ikke lige så dominerende som en grå himmel.

Temperaturerne kommer til at ligge på mellem 8 og 13 grader.

Fredagens vejr gentager sig lørdag, så når dronningen sammen med sin familie vinker til forsamlingen fra Amalienborgs balkon klokken 12 i anledning af regentens 76-års-fødselsdag, bliver det muligvis ledsaget af regn.

I hvert fald gør man klogt i at tage paraplyen med under armen for en sikkerheds skyld, hvis man har tænkt sig at lægge vejen forbi og gerne vil nå tørskoet til og fra fejringen, lyder det fra Mogens Rønnebek.

- Det bliver en dag med lavtryk over landet, hvilket giver regn og byger. De seneste prognoser viser byger i København senere på eftermiddagen, så måske holder vejrguderne med fødselaren. Men det er nok bedst at have en paraply med sig, siger han.

Hvor der ikke er meget vind at berette om fredag og lørdag, blæser det modsat op til weekendens sidste dag.

- Søndag bliver anderledes blæsende med jævn til hård vind fra vest. Ved kysterne kan vi få op til kuling. Det er samtidig en kølig luft, der kommer, så temperaturerne kommer ikke op over ti grader. Og med den hårdere vind føles det også ekstra koldt, siger Mogens Rønnebek.

Til gengæld er der søndag gode chancer for sol og kun enkelte byger.

3 kommentarer
Vis kommentarer