Annonce:
Annonce:

Droppet til 1. maj

Lizette Risgaard kommer alligevel ikke til at indtage talerstolen i Fælledparken på arbejdernes internationale kampdag 1. maj

Annonce:
Følg Samfund

Når arbejderne mandag traditionen tro flokkes i Fælledparken til den internationale kampdag bliver det uden en brandtale fra fagbevægelsens overhoved, Lizette Risgaard.

Det oplyser formand for FH Hovedstaden, der står for arrangeringen af 1. maj-arrangementet i netop Fælledparken, Mikkel Andersen, til Ekstra Bladet.

I stedet bliver det Ditte Gottlieb Bredahl, formand for HK Kommunal Hovedstaden, der indtager den store scene, oplyser Mikkel Andersen

- Vi skal have en 1. maj med en masse gode taler, hvor vi får talt om alle de gode ting i overenskomsten. Og så skal vi have en god familiefest i København, og det er det, der er vores fokus nu, siger han.

Aflysningen af Lizette Risgaards tale kommer efter, at Ekstra Bladet og Berlingske fredag kunne afsløre, hvordan en lang række mænd anklagede Lizette Risgaard for upassende berøringer og grænseoverskridende adfærd.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Annonce:

På et pressemøde fredag nægtede Lizette Risgaard igen og igen at svare på, om hun har taget mandlige medarbejdere på røven. Det på trods af, at en stribe hovedsageligt yngre mænd har fortalt om de uønskede berøringer, og at hun selv har undskyldt på Facebook

På et pressemøde fredag nægtede Lizette Risgaard igen og igen at svare på, om hun har taget mandlige medarbejdere på røven.

På et doorstep fredag eftermiddag udtalte Lizette Risgaard, at hun på daværende tidspunkt fortsat mente, at hun kunne varetage sit hverv som fagboss.

- Jeg mener helt klart, at lige nu, der er det sådan, at jeg udøve mit virke som FH-formand, lød det.

I timerne efter trak først HK og Teknisk Landsforbund deres støtte til hende, ligesom flere andre forbundsformænd holdt møder internt i deres organisationer.

Også de resulterede i beskeden om, at de ikke ønskede at vente på resultatet af den advokatundersøgelse, det tidligere på dagen blev meldt ud, at der skal laves i sagen, hvilket altså fredag aften fik Lizette Risgaard til at gå på orlov.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: