DR's topchef: Ok at flyve på arbejde

Generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, forsvarer, at 571.841 af licensbetalernes kroner er gået til nyhedsdirektørs flyrejser

For at vise Ulrik Haagerup et alternativ til de mange taxa-ture, tog Ekstra Bladet samme rute med shuttlebus og metro. (Video: Stig Thøgersen)

Alt imens DR lige nu er i gang med at fjerne tæppet under såvel Underholdningsorkester som medarbejdere, er der tilsyneladende ingen smalle steder i øverste del af licensbetalernes mediekompagni.

Således kan Ekstra Bladet i dag afsløre, at Ulrik Haagerup, der er nyhedsdirektør i DR, på tre år har brugt 571.841 af licensbetalernes kroner på at blive fløjet mellem sit hjem i Ry, der ligger ved Skanderborg, og DR Byen i København og hjem igen.

Det viser akter fra DR, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Og det er helt i orden mener generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, der svarer på kritikken:

– Vi skal give vores medarbejdere og chefer en rimelig løn, der skal stå mål med den stilling, man har. Ulrik Haagerups samlede aftale med løn og transport er rimelig i forhold til den stilling og med det ansvar, han har. Den er godkendt af den tidligere ledelse og af DR’s bestyrelse, siger, Maria Rørbye Rønn.

Flyordningen kommer oven i Ulrik Haagerups hyre, der årligt ligger på knap 1,7 millioner kroner foruden pension, og det vækker kritik:

– Jeg synes, at det er et stort beløb. Hvis man tager et job i København, må man forvente at skulle transportere sig frem og tilbage til København, hvis man ikke bosætter sig der. Dertil kommer, at normalt får man ikke betalt sin transport til og fra arbejde. Der, hvor man har tjenestested, skal man møde op, og det er så ens egen forpligtelse og udgift at møde op på det pågældende sted. Det er den normale, statslige regel, siger Bent Greve, professor i samfund og ledelse hos Roskilde Universitet.

Samfund DR-direktør flyver på arbejde - du betaler

Læs meget mere om sagen i dagens papirudgave af Ekstra Bladet. Eller på Ekstra:

- Fyrede 15 og hoppede i taxa til lufthavnen

- Ekspert anbefaler DR rettidig omhu

- DR sparer og sparer, mens direktøren flyver

- Se hele konfrontationen med DR-direktørerne

- DR-direktør: Stiller du mig et spørgsmål om, hvorfor jeg bor i Jylland?

- Så billigt kunne DR-direktør komme på arbejde

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen