Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata, eller du kan give os besked, hvis en annonce er upassende, rummer fejl eller er ulovlig.
eller
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
En konference midt i Amsterdam, der er en af DSB's egne topdestinationer i Europa og på DSB's hjemmeside beskrives som 'hurtigt og nemt at komme til med tog' og 'med flere daglige afgang og få skift'.
'Med tog til Amsterdam kan I gøre ventetid til hyggetid, og der er god mulighed for både at læse en god bog, høre musik eller planlægge de sidste detaljer inden ankomst' lyder det.
Artiklen fortsætter under billedet ...
DSB's egne ansatte valgte Københavns Lufthavn frem for Hovedbanegården i København. Foto: Thomas Borberg.
Annonce:
Hyggetid På DSB's hjemmeside gør de det endda helt klart. Du gør en forskel for klimaet, hver gang du tager toget. Og så er det endda blevet meget bekvemt og nemt at tage toget rundt omkring i Europa.
Men ikke nemt nok, når det gælder DSB's egne topfolk
Målet for flyveturen var togkonferencen World Passenger Festival i Beurs van Berlage i den centrale del af Amsterdam.
Konferencen er blandt andet sat i verden for at få flere europæere til at tage toget. Ligesom de over 300 talere blandt andet skulle fokusere på et skift til en mere bæredygtig offentlig transport, fremgår det.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Amsterdam Centraal Station ligger blot 500 meter fra konferencehallen Beurs van Berlage. Foto: Ton Koene/VWPics/Ritzau Scanpix
Fra fly til tog Blandt talerne var også en række af fly passagerne fra DSB's delegation. Heriblandt bæredygtighedschef og underdirektør hos DSB Aske Wieth-Knudsen.
Han var endda en af hovedtalerne og paneldeltagerne i forbindelse med emnet, der handlede om at 'skabe betingelser for et udbredt skifte til offentlig transport: En håbløs drøm eller en realistisk vision?'.
Annonce:
Her skulle han endda tale om, hvordan tog jernbanevirksomhederne i Europa kan lykkedes med at skifte fra biler og fly til tog og bus, ligesom et af emnerne var at gøre klimavenlig transport til normen i Europa.
Det fandt ifølge dagsorden sted 09.35 søndag 18. november. Samme dag som Aske Wieth-Knudsen satte sig ind i et fly for igen at flyve hjem til Danmark.
Blandt de andre DSB-deltagere på konferencen var Head of Digital Labs Jacob Saugman og Head of Revenue Management Jørgen Villadsen.
DSB-direktør: En balance
Ekstra Bladet har i kølvandet på togtur.dk's afsløring talt med Aske Wieth-Knudsen, der oplyser, at det handlede om at spare tid.
Hvorfor valgte I at tage flyet, når I nu reklamerer for hvor god en ide det er at tage toget til Amsterdam og andre steder?
- Den her gang var det en konkret vurdering af, at hvis vi skulle have taget toget, så ville det have taget fem dage fremfor tre dage. Det var en balance og afvejning i forhold til rejsetid. De hurtige togforbindelser passede nemlig ikke med, hvornår konferencen startede. Derfor ville det kræve to ekstra dage.
- Men er det ikke sådan for alle? Det er jo altid mere bekvemt at flyve.
- I nogen tilfælde er toget jo en god ting, og på langt de fleste tjenesterejser tager jeg også toget. I DSB har vi også en politik om, at vi skal benyttet toget mest muligt, siger Aske Wieth-Knudsen.
- Du var paneldeltager og taler i en debat, hvor emnerne var hvordan jernbanevirksomhederne i Europa kan lykkedes med at skifte biler og fly ud med tog og bus, ligesom et af emnerne var at gøre klimavenlig transport til normen i Europa. Hvordan hænger det sammen med, at I ikke en gang selv gider taget toget?
- Vi tager tit toget, men i dette tilfælde lavede vi den konkrete vurdering, at flyet var bedst. Og det hænger jo faktisk rigtig godt sammen med den snak, fordi vi talte om, hvordan vi gør tog mere konkurrencedygtigt ved at øge frekvensen på afgange og hastigheden. Det arbejder vi rent faktisk også med i DSB, siger Aske Wieth-Knudsen.
- Burde I ikke gå forrest?
- Jamen jeg er med på, at man sender et signal, når man som DSB-ansat sidder i et fly. Men det var en afvejning, og vi vurderede, at det var for meget at tage fem dages tid væk fra arbejde og familie, siger Aske Wieth-Knudsen.
- Hvordan skal danskerne tage det seriøst, at I arbejder for, at flere bør tage toget, fordi det både er bekvemt og CO2-venligt. Men I gør det ikke selv?
- Rent faktisk ser vi en øget efterspørgsel på internationale rejser. Danskerne tager togrejser til sig, og vi har haft en stigning på 40 procent på de rejser, hvis vi tager corona-krisen ud af ligningen, siger Aske Wieth-Knudsen.
- Du svarer ikke på spørgsmålet?
- Langt de fleste tjenesterejser er med tog, men i den her konkrete sag var det en balance, der faldt ud til flyets fordel. Der var arbejdsmæssige og familiemæssige hensyn, og der vandt flyet desværre, siger siger Aske Wieth-Knudsen.