DSB lader passagerer surfe gratis i hele landet

Fremover kan danskerne gå gratis på internettet hos DSB. Der kan dog være huller i dækningen undervejs

Fremover vil DSB-passagerer over hele landet få gratis internet-adgang. (Arkivfoto: Mads Nissen)
Fremover vil DSB-passagerer over hele landet få gratis internet-adgang. (Arkivfoto: Mads Nissen)

Når timerne på en lang togtur skal slås ihjel, er det rart at komme på internettet og blive underholdt. Indtil nu har DSB kun tilbudt gratis internet på strækningen mellem Aalborg og København, men det bliver nu udvidet til hele landet.

Passagerer får således muligheden for gratis internet på alle strækninger mellem landsdelene, der samtidig opgraderes fra 3G til 4G i intercitytog samt IR4, oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Togselskabet opfordrer dog sine passagerer til ikke at streame film og downloade tunge filer, da kapaciteten ikke er ubegrænset.

- Ved at dele forbindelsen på denne måde, så er der større chance for, at alle kan få forbindelse på rejsen, så de eksempelvis kan svare på mail og surfe på nettet.

- Især på de fyldte myldretidstog er der brug for at deles om nettet, så flest muligt får glæde af det, siger direktøren for DSB Kommerciel, Susanne Mørch Koch, i en skriftlig kommentar.

Selv om internetadgangen i princippet vil være gratis i hele landet, vil der være steder, hvor forbindelsen er så ringe, at passagerer bliver smidt af nettet. Det skyldes, at der generelt fortsat i Danmark er områder med dårlig eller manglende dækning.

- Vi kommer ikke i mål med vores internet-ambitioner med denne opgradering, det vil kræve større kapacitet, end udbyderne kan tilbyde lige nu.

- Vores test viser, at opgraderingen til 4G generelt har forbedret hastigheden på forbindelsen, så kundernes oplevelse bliver bedre end tidligere. Men der vil fortsat være forstyrrende huller i internetdækningen undervejs, siger Susanne Mørch Koch.

42 kommentarer
Vis kommentarer