DSB-medarbejdere truer: Vil lamme togtrafik

Medarbejderne i DSB varsler på ny konflikt, der vil ramme passagererne

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. SMS-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

DSB og dets personale fortsætter med at være på kant med hinanden, og nu varsler medarbejderne på ny, at togtrafikken skal lammes.

Specifikt S-togstrafikken.

Baggrunden er, at medarbejderne mener, at DSB ikke har udbetalt de nattillæg, som medarbejderne har krav på.

Det fremgår af en skriftlig meddelelse, som medarbejderne har sendt til Ekstra Bladet.

'1/6 skulle et nat tillæg for kørsel hen over kl 03:00 udløse et kontant tillæg på 500kr på lønsedlen for lokomotivførerne på S-tog, men tillægget udeblev på seneste lønseddel. Medarbejderne mangler derfor op imod 4500kr for udført arbejde.'

'Som konsekvens heraf, varsles der hermed arbejdsnedlæggelse fredag og lørdag nat d. 2/8 + d. 3/8 i tidsrummet kl 00:00-05:00 begge dage. Hvis DSB ikke ønsker at udbetale løn for arbejde i dette tidsrum, må togene beklageligvis holde stille i samme tidsrum,' lyder det i meddelelsen.

Åbner for enighed
Meddelelsen er underskrevet af 'De ansatte i DSB.' Det er den samme gruppe som hen over året har orienteret om de mange arbejdsnedlæggelser, der har ramt passagererne.

Uenighederne i DSB går tilbage til 2017, hvor DSB opsagde alle lokalaftaler med de ansatte, da den offentlige virksomhed meldte sig ind i Dansk Industri. Sidste år var stemningen så kold mellem ledelse og medarbejdere, at der på møder over hele landet blev udtrykt mistillid til DSB-ledelsen.

Men i år fandt DSB-ledelsen og de ansatte hinanden da en række lokalaftaler blev indgået. Alligevel har der siden været arbejdsnedlæggelser. Senest i juni, hvor de ansatte ligeledes mente, at DSB havde snydt dem for tillæg.

En anonym DSB-medarbejder oplyser til Ekstra Bladet, at konflikten ikke bliver til noget, hvis DSB udbetaler tillæggene.

- Vi vil sådan set bare gerne have lov at passe vores arbejde og få de penge, som vi har krav på, udtaler medarbejderen, der ønsker at være anonym af hensyn til sin ansættelse.

Ekstra Bladet arbejder på en kommentar fra DSB.

Foto: Anthon Unger Samfund - 28. jun. 2019 - kl. 09:16 S-tog holder stille

Se også: Efter lang strid: DSB og personale laver nye lokalaftaler

Der kommer ingen strejke mandag, som det ellers har forlydt. Foto: Olivia Loftlund Samfund - 5. apr. 2019 - kl. 19:16 DSB indgår aftale med ansatte: Sådan påvirker det togdriften

Her er et af billederne, som den anonyme gruppe af DSB-ansatte søndag aften delte med medierne. Privatfoto Samfund - 31. mar. 2019 - kl. 19:47 DSB-ansatte i anonymt brev: Strejken kommer i morgen

Se også: DSB-ansatte truer med strejke: Vil lamme Danmark på mandag

Se også: Arrogante DSB sænker priserne ... på nogle billetter

Se også: Oprørte politikere: Stop bonuskongerne fra DSB

Se også: Bonusfest i DSB: Forsinkelse og aflysninger eksploderede i juni

Se også: Krig i DSB: 'Folk gider ikke høre på ham'

Se også: Iskold stemning i DSB: Ledelsen er 'fuldkommen utroværdige'

Se også: Ekstremt mange sygemeldinger aflyser tog: DSB hiver ansatte i retten

Samfund - 7. mar. 2018 - kl. 09:37 Banedanmark: Strejke kan lamme togtrafikken

184 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere