DSB sænker prisen over Storebælt: Så meget sparer pendlere

Fra 8. maj bliver det billigere at pendle frem og tilbage over Storebælt. Samtidig øger DSB antallet af de særligt billige Orange-billetter

DSB har besluttet at sænke prisen på at krydse Storebælt. Det er dog ikke alle, der får glæde af rabatten. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
DSB har besluttet at sænke prisen på at krydse Storebælt. Det er dog ikke alle, der får glæde af rabatten. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO

Det bliver billigere at krydse Storebælt med DSB, hvis man er pendler, da prisen på pendlerkort og uddannelseskort får et gok i nøden.

Det er Regeringens aftale med Dansk Folkeparti om at sænke infrastrukturafgiften for togene over Storebælt, der gør, at DSB nu kan tilbyde billigere billetter.

DSB kunne have valgt at give en bred rabat på togpriserne for hele landet, men i stedet for at give de mange en lille rabat, har man valgt at give de få en større rabat.

- Det er blevet billigere for DSB at køre togene over Storebælt, og den besparelse skal kunderne have. Men i stedet for at sprede rabatten bredt, så ingen kan mærke den, så har DSB valgt at give den til de kunder, der hver dag krydser Storebælt, siger underdirektør i DSB Kommerciel, Aske Wieth-Knudsen i en pressemeddelelse.

Se også: Ung kvinde overhørte 'frisk' samtale i toget: Så ringede hun til politiet

På DSB's hjemmeside står der, at pendlere mellem Århus og København, kommer til at opleve en besparelse på 751 kroner om måneden, mens pendlere mellem København og Odense kommer til at spare 670 kroner om måneden.

Glæde hos transportministeren
Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen udtrykker glæde over, at det bliver billigere for pendlere at krydse Storebælt.

- Jeg er glad for, at DSB bruger den besparelse, de har fået ved, at det er blevet billigere for togene at køre over Storebælt, på kunderne. Det er et vigtigt led i en mere kunde- og markedsorienteret jernbane, siger han til Regeringens hjemmeside.

Også studerende, der pendler over Storebælt, kan se frem til en besparelse, efter at prisen for et ungdomskort i 2016 steg markant. Rabatten rammer dem, der er begyndt på en videregående uddannelse fra 1. juli 2016 og op til nu.

9 kommentarer
Vis kommentarer