DSB straffer mobilbrugere: Men man kan få refunderet afgiften

Hvis mobilen løber tør for brugere med elektronisk billet, får man en afgift - men det er muligt at få refunderet afgiften, oplyser DSB

Følg Samfund

Artiklen opdateret kl. 11.00: DSB oplyser følgende til Ekstra Bladet:

'Hvis du ikke kan vise en gyldig mobilbillet på kontroltidspunktet, så får du en kontrolafgift på 750 kroner. Men hovedreglen er, at hvis du efterfølgende kan vise, at du havde en gyldig billet på din mobil på kontroltidspunktet, kan du ud fra en individuel vurdering slippe med et billet- og ekspeditionsgebyr på 125 kroner.'

----------------------------------

Siden DSB sløjfede pap-klippekortet den 9. februar, er de 185 millioner årlige kunder tvunget til at benytte moderne rejseløsninger som for eksempel elektronisk klippekort og mobil-billetter.

Alligevel er der ikke megen forståelse at hente fra DSB’s side, hvis din mobil pludselig løber tør for strøm, inden du bliver spurgt om ‘kort eller billet’. Det skriver metroxpress.

Sker det, koster det nemlig 750 kroner i afgift – også selv om du efterfølgende kan fremvise den gyldige billet. Kun passagerer med DSB’s periodekort kan få nedskrevet afgiften til et gebyr på 125 kroner.

- Det er bestemt ikke i orden at jagte lovlydige borgere på denne måde, hvis man får et teknisk problem med telefonen. Når selskaberne introducerer disse billetløsninger – også for at spare ressourcer – så må de også tage risikoen på anstændig vis, hvis passagererne kommer uforskyldt i klemme, siger Liberal Alliances transportordfører, Villum Christensen, til metroxpress.

Han bakkes op af ekspert i kunderelationer og ekstern lektor på CBS Per Østergaard Jacobsen.

- Det er meget besynderligt. Det viser, at DSB er ligeglade med deres kunder, når de gør det endnu mere bøvlet og dyrt at være pendler. De kan sige, at det er kundens eget ansvar at have strøm på sin mobil, men nu er iPhones ikke berømte for deres evne til at holde strøm. Måske ser de det som en pengemaskine, siger Per Østergaard Jacobsen til metroxpress.

Hverken i S-tog, metro eller busser er det muligt at lade mobilen op. Kun i regionaltog og på Kystbanen er der strøm til de rejsende, men hér viste metroxpress’ stikprøve i to forskellige Kystbanetog, at kun hver anden stikkontakt virkede. Metroxpress har gentagne gange forgæves forsøgt at få en kommentar fra DSB.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.