DSB-togfører smittet med coronavirus

En togfører fra DSB er smittet med covid-19

I den kollektive transport, herunder DSB's tog, anbefales det, at man benytter mundbind. Se her, hvordan du bruger et mundbind korrekt. Video: Maya Westander, Signe Skov

En DSB-togfører er blevet testet positiv for coronavirus.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er medarbejderen blevet testet positiv for covid-19 fredag 7. august og har været på arbejde ugen op til, at den positive test lå fast.

Et arbejde, der har ført manden rundt om i landet, hvor han både har været i Aarhus og Fredericia og har opholdt sig i klargøringscenteret i Kastrup. Ekstra Bladet erfarer, at den smittede medarbejder har tjekket billetter i toget.

- Jeg kan bekræfte, at vi har en togfører, der er covid-19-sygemeldt, siger Michael Højgaard, underdirektør i DSB.

Ekstra Bladet erfarer, at togføreren har udført sit arbejde i Fredericia, hvorfor DSB opfordrer sine medarbejdere til at blive testet, hvis de har været i opholdslokalerne i Fredericia.

'Han har været i dialog med den nationale smitteopsporingsenhed, og de er ved at finde ud af, hvem han har været i kontakt med,' står der i en intern mail sendt til DSB-ansatte, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

De ansatte opfordres til at downloade smittestop-appen for at hjælpe myndighederne med at stoppe smittespredningen.

- Jeg vil sige, at han opført sig meget ansvarligt. Lige så snart han fik mistanken, blev han testet, siger Michael Højgaard til Ekstra Bladet.

En togfører leder arbejdet med at udføre serviceopgaver som eksempelvis at tjekke billetter og yde hjælp til rejsende passagerer.

Ophævede krav om pladsbillet
Den smittede togfører kommer i kølvandet på, at DSB ophævede krav om pladsbillet efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger om brug af mundbind.

En besked, der vakte røre i den lille andedam, hvor transportminister Benny Engelbrecht (S) krævede, at DSB genindfører krav om pladsbillet.

- Det er sådan, at Sundhedsstyrelsen har anbefalet, at folk ikke står op i togene på de lange ture, så man kan holde behørig afstand. Derfor har jeg bedt DSB genindføre kravet på de lange ture, sagde transportminister Benny Engelbrecht (S) til Ritzau

Derfor bliver det fra onsdag 12. august igen et krav, at passagererne skal have pladsbillet, hvis de kører med DSB's intercity-eller intercity-lyn-tog.

31 kommentarer
Vis kommentarer