DSB venter travlhed i Kastrup efter svensk fridag

Hverdagen her meldt sig i Sverige, og det kan betyde travlhed for id-kontrollører i Københavns Lufthavn

Mens danske pendlere har brugt den seneste uge på at vende sig til id-kontrol, når de tager toget til Sverige, er situationen en anden for flere af de svenske pendlere.

Mange af dem har første arbejdsdag i dag efter at have fejret jul og nytår samt den svenske helligdag, helligtrekonger, der lå i sidste uge.

Og det betyder, at der for alvor kan blive travlt med id-kontrollen i Københavns Lufthavn mandag eftermiddag.

- Vi forventer, at det bliver mere travlt i dag, end det har været i sidste uge, fordi ferien er ophørt.

- Så svenskerne er tilbage på arbejde igen, og de fleste af vores pendlere, der rejser over Øresund, pendler fra Sverige til Danmark om morgenen, og de skal selvfølgelig hjem igen om eftermiddagen, siger DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov.

Han forventer, at der bliver mest travlt fra klokken 16 til 18, hvor det vil vise sig, om DSB har fået justeret forholdene, så generalprøven fra sidste uge står distancen i den travle hverdag.

Ifølge stikprøver fra DSB er det muligt at skifte tog i Københavns Lufthavn og komme igennem id-kontrollen på cirka tre minutter i myldretiden.

Det betyder, at der er "god tid" til at skifte til næste tog, som kører ni minutter efter, lyder det fra Tony Bispeskov, der også mener, at trafikken er blevet mere smidig i løbet af den seneste uge:

- Kunderne er i den sidste uges tid blevet mere rutinerede i det her. Det vil sige, vi ikke har så mange tilfælde, hvor folk ikke har den rigtige id, siger han.

Skulle kontrollen alligevel føre til store forsinkelser, har DSB indsat et reservetog, der står standby med lokofører og togpersonale på Københavns Hovedbanegård for at kunne hjælpe trafikken med at glide hurtigere.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere