DSB vil opbevare id-oplysninger i op til en måned

Rejsende til Sverige kan forvente, at filer af deres billed-id vil blive opbevaret i helt op til en måned.

DSB vil opbevare id-oplysninger fra rejsende til Sverige i maksimalt en måned.

Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Registreringen af id-kontrollen forventes at blive gennemført fra den 4. januar, hvor Sverige skærper grænsekontrollen.

Selve registreringen vil ske ved, at DSB gemmer billedfiler af passagernes billed-id i en central database, som DSB og det svenske politi efter anmodning vil kunne få adgang til.

Opbevaringen af id-oplysningerne sker for, at DSB kan dokumentere, at de har kontrolleret de rejsendes id over for de svenske myndighed og på den måde undgå bøder på 50.000 svenske kroner for manglende kontrol.

Ifølge DSB er beslutningen truffet, efter at de har fået udarbejdet et eksternt juridisk papir fra advokatfirmaet Bech-Bruun, der fastslår, at DSB's registrering af personoplysninger i forbindelse med id-kontrollen ligger inden for Persondatalovens rammer.

Dog arbejder DSB stadig på at få de sidste tekniske løsninger vedrørende håndteringen af billederne på plads.

Tidligere har professor i persondataet ved Københavns Universitet Peter Blume sagt til Politiken, at det kan blive problematisk at opbevare oplysningerne.

- Der følger en række problemstillinger ved at lave en så omfattende database, og selv om DSB ikke har pligt til at spørge Datatilsynet, vil det være naturligt alligevel at gøre det for at sikre, at det går ordentligt til, har han sagt til avisen.

I pressemeddelelsen gør DSB opmærksom på, at de nu har underrettet Datatilsynet om registreringen, selv om advokatfirmaet ikke skønner det er et lovmæssigt krav.

Derudover gør de opmærksom på, at de vil justere, hvis der kommer nye krav eller retningslinjer fra danske eller svenske myndigheder.

Og når nu Sverige skærper grænsekontrol, er det heller ikke utænkeligt, at Danmark på et tidspunkt vil indføre grænsekontrol, gjorde Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tydeligt i sin nytårstale.

- Og det kan skabe en situation, hvor vi må indføre grænsekontrol til Tyskland, hvis vi vurderer, at det er bedst for Danmark. For vi vil ikke igen se migranter og asylansøgere på vores motorveje.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere