DSB's indsats mod coronavirus: Ingen kontanter og lange tog

DSB iværksætter en række initiativer for at inddæmme spredningen af coronavirus

DSBs nye initiativer kommer i forlængelse af de anbefalinger, som regeringen tirsdag præsenterede for offentlig transport. Video: Ritzau/Scanpix

Lange tog uden for myldretiden, ingen kontanter og refundering uden gebyr.

Det er nogle af de initiativer, som DSB nu iværksætter for at inddæmme spredningen af coronavirus, lyder det i en pressemeddelelse.

- Regeringen har konkret opfordret rejsende i den kollektive trafik til, så vidt det er muligt, ikke at rejse i myldretiden. Den opfordring vil jeg give videre til vores passagerer. Samtidig er det også nødvendigt at gennemføre en række ændringer i den daglige drift, der understøtter myndighedernes arbejde med at bremse smittespredningen, udtaler Flemming Jensen, administrerende direktør i DSB.

DSB's foreløbige initiativer iværksættes allerede onsdag og kan ses herunder:

Her er DSB's initiativer til at stoppe corona

 • Lange tog: DSB vil køre med lange tog uden for myldretiden for at sikre bedst mulig plads til de rejsende.
   

 • Fuld refundering: Alle DSB-billetter kan refunderes uden gebyr, også Orange-billetter.
   

 • Ingen kontanter: DSB vil ikke modtage betaling med kontanter i togene.
   

 • Mere personale: DSB vil indsætte personale på de mest kritiske knudepunkter, der kan vejlede passagerne.
   

 • Mere kommunikation: DSB vil sammen med de øvrige parter i den kollektive transport forstærke kommunikationen over for kunderne som følge af coronavirus.

Der arbejdes desuden på at indføre krav om pladsbillet i Fjern- og Regionaltog for at undgå, at togene bliver overfyldte.

- Jeg er klar over, at det for mange kunder medfører væsentlige gener i dagligdagen. Men jeg håber, at vores kunder vil udvise forståelse og samfundssind i den alvorlige situation, vi er i, så den kollektive trafik ikke udgør en større smittefare end strengt nødvendigt, siger Flemming Jensen.