Annonce:
Annonce:

Du bestemmer: Hvem er årets absolut største torsk?

Vi skal have kåret Ekstra Bladets Nytårstorsk 2015. Men vi har brug for din hjælp - find stemmesedlen nederst

Sidste år gik nytårstorsken til Lars Løkke Rasmussen. Læs med her og giv os dit bud på, hvem der skal have overrækt det prægtige dyr i år. (Foto: Jan Unger)
Sidste år gik nytårstorsken til Lars Løkke Rasmussen. Læs med her og giv os dit bud på, hvem der skal have overrækt det prægtige dyr i år. (Foto: Jan Unger)
Annonce:
Følg Samfund

Igen i år har ’Komiteen, der udvælger torsk’ haft en overordentlig vanskelig opgave. Båtnakker og kvajpander stod i kø, og alle havde de fortjent at blive Ekstra Bladets Nytårstorsk 2015.

Da vi med nogen besvær havde fået listen barberet ned til TI, sprængte en enkelt kandidat endda rammerne og fik et wildcard.

Ved et forunderligt tilfælde er der slet ikke nogen kvinder med. Mænd plejer godt nok at dominere listen, men i år er den helt gal.

Støjberg
Integrationsminister Inger Støjberg (V) var den, der kom tættest på, og hun havde også forhåbninger. Da hun af Svikmøllen fik titlen Årets Yndlingsoffer, erklærede hun:

- Mit mål er nu at opnå ’The Triple’. Nu har jeg Årets Revyoffer og Årets Yndlingsoffer, og så må det næste skridt naturligvis være at blive Årets Nytårstorsk.

Annonce:

Det blev altså ikke. De andre kandidater var for stærke, men vi uddeler også torsk næste år. Støjberg og kønsfæller må lægge sig i selen.

Som en lille kompensation for kvindemanglen har Morten Ingemann iklædt Kristian Thulesen Dahl dametøj.

Brændevin
Nu er valget op til dig.

Du bestemmer, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2015, som ud over æren vil score en mægtig torsk, Morten Ingemanns originaltegning samt to flasker brændevin.

Han kan samtidig prale med at være på listen over de mest imponerende og underholdende fæhoveder i nyere dansk historie.

Den 39. af slagsen.
Vi er endda så glade for demokrati, at du kan stemme både her og på nettet.

Blandt alle stemmer trækker vi lod om tre flotte gavekurve til en værdi af 500 kr. pr. styk samt 20 vildt smukke T-shirts med Morten Ingemanns fine torsketegning.

På årets sidste dag kan du læse, hvem der blev Ekstra Bladets Nytårstorsk 2015.

Mand, hvor er det spændende.

* * *

Morten Vandgænger

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Annonce:

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt var topscorer ved valget til EU-parlamentet, og det har han siden fortalt alle, der gad høre, og flere, der helst var fri.

Sejren har givet ham opfattelsen af, at han kan gå på vandet. Og træde på andre.

Nytårstorsk: Har Messerschmidt fortjent den?

Da et andet af DF’s medlemmer af EU-parlamentet, Rikke Karlsson, meldte sig ud i protest, fordi hun ikke kunne få indsigt i Messerschmidts brug af EU-midler, erklærede han:

- Hun er en lidt forvirret pige, der kommer fra Rebild til Bruxelles og ikke kan overskue, hvad der sker omkring hende.

Siden har det vist sig, at der i den grad var noget at komme efter.

Giv ham en torsk!

* * *

Brian Sandsæk

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Gucci-rockeren Brian Sandberg har være inde og ude af Hells Angels nogle gange, så til en afveksling valgte han at blive medlem af Bandidos.

Det var han ikke længe. Han havde på Facebook ført en saftig samtale med en kvinde, der tidligere var sammen med et andet Bandidos-medlem, så Sandberg blev kylet ud i ’bad standing’.

Han bedyrer nu, at han er ude af rockermiljøet og nærmest et nyt menneske.

Annonce:

Er Brian Sandberg den største torsk af dem alle?

Men i sidste uge meddelte han, at hvis han vinder Nytårstorsken, vil han give Ekstra Bladets torskeuddeler én på bærret med den store fisk.

Helt forandret er manden, der tidligere er dømt for vold, nok ikke.

Giv ham en torsk.

* * *

Morten Nulsen

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Aldrig har det været nemmere at kvalificere sig til EM i fodbold. Næsten halvdelen af Europas lande er med, men Danmark må man spejde forgæves efter, medmindre der udbryder borgerkrig i Sverige eller noget lignende.

Morten Olsen har haft ansvaret for et landshold, der det meste af tiden har spillet som en pose jord.

Du bestemmer: Er Olsen vitterlig den største torsk?

I de sidste 15 kampe har Danmark kun været foran én eneste gang, og 12 gange er holdet kommet bagud. Det har været en lidelse at følge.

Da vi af hensyn til torskebestanden ikke kan nominere alle spillere, der har haft del i elendigheden, peger pilen naturligt på træneren.

Giv ham en torsk.

* * *

Annonce:

 

Esben Klunte

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Esben Lunde Larsen (V) har haft et forrygende år. Han blev udnævnt til forsknings- og uddannelsesminister, og så begyndte pressen at interessere sig for manden, der hidtil havde været en stille eksistens i Folketinget.

Artige sager dukkede op. Han havde fusket med sit cv, han havde prøvet at møve nogle vindmøller igennem, der ville give ham og hans familie en formue, og der er mere.

Esben Klunte: Hvor stor en torsk har kopi-kongen været?

Senest viser det sig, at han tilsyneladende havde plagieret andre forskere i sin ph.d.-afhandling og åbenbart også plagieret sig selv. Ikke mindst det sidste lyder dumt.

Han burde kunne finde folk, der er bedre begavede, at skrive af efter.

Giv ham en torsk.

* * *

Dyrbys selfiestang

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Medierne har flydt over med advarsler om ikke at sende intime og afslørende billeder af sig selv til andre. Pludselig kan de ligge på nettet.

Annonce:

Advarslerne var nok mest henvendt til unge piger, men målgruppen viste sig også at omfatte TV2’s nyhedsdirektør Michael Dyrby.

Han hørte bare ikke efter.

Dyrby-gate: Torske-dumt at tænke med det forkerte hoved

Dyrby havde sendt nogle intime og åbenbart temmelig afslørende billeder af sig selv til en elskerinde. De begyndte at cirkulere i medierne, men skønt ingen valgte at offentliggøre dem, gik Dyrby af.

Som radiovært Anders Stegger hjælpsomt formulerede det på Twitter:

’Aldrig pik og ansigt på samme billede.’

Giv Dyrby en torsk.

* * *

Henrik Sjus Larsen

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Socialdemokraternes stærkeste mand, Henrik Sass Larsen, udmærkede sig ved at drikke sig i hegnet på valgaftenen. Der var et nederlag at drukne, men det kunne man nu ikke se på hans lalleglade smil.

Alle Ekstra Bladets spørgsmål om Helle Thornings fremtid besvarede han med den knivskarpe sætning:

- Jeg mener det shamme shom Carshten Hanshen.

Han fik en sjus (eller ti) - men skal Sass også ha' en torsk?

Annonce:

Sass Larsen havde i valgkampen ydet et stærkt bidrag til regeringens valgnederlag ved at komme med et eksempel fra det virkelige liv, som han siden ikke kunne dokumentere.

Det så vældig fjollet ud, men det gjorde manden jo også på valgaftenen.

Giv ham en torsk.

* * *

Kong Henrik

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Vor høje dronnings ægtemand, Henrik, har igen i år brugt en del tid på at hælde vand ud af ørerne, fordi han ikke har titel af konge.

Som han sagde ved et pressemøde:

- Hvorfor skal jeg være under min kone? Hvorfor?

Skal Kong Henrik være årets nytårstorsk?

Ekstra Bladet besluttede at kalde ham kong Henrik i fremtiden, uden at det dog virkede, som om det hjalp. Skatteyderne giver manden 650.000 skattefrie kroner hver måned, men han vil have én krone mere.

Måske var det på grund af manglen på påskønnelse, at kong Henrik lagde sig med influenza på sin kones 75-års fødselsdag. For straks efter at dukke op på en fortovsrestaurant i Venedig.

Giv ham en torsk.

* * *

Carl og kuglerne

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Annonce:

Carl Holst (V) nåede at være forsvarsminister i 93 dage. Så måtte han gå af.

Den korte ministertid er langt fra en rekord, men det er det nok, at han i en popularitetsmåling af regeringens ministre i Politiken scorede 0,0 procent.

Er Carl Holst årets nytårstorsk?

Forklaringen på den korte ministertid og den afgrundsdybe mangel på popularitet er en sand perlerække af møgsager. Der er slet ikke plads til at remse dem op, men de handlede mestendels om magtarrogance, grådighed, misbrug af skatteydernes penge og løgn.

Han er nu på orlov fra Folketinget, men han får efter den korte ministertid 18 måneders eftervederlag – godt 1.746.000 kroner.

Giv ham også en torsk.

* * *

Gimi Boss 007

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Gimi Levakovic – der nogle gange kalder sig Gimi Boss 007 – er overhovedet for Danmarks mest kriminelle familie. Når vi ser bort fra kongefamilien, er den nok også den dyreste.

Annonce:

Udgifter til retssager og fængsels- og institutionsophold samt de sociale ydelser, familien gennem årene har fået, løber op i mere end 100 millioner kroner.

Gimi Boss 007: Jeg knepper hele Korsør

I lighed med det meste af sin familie har Gimi Levakovic aldrig udført en dags ærligt arbejde. Efter endnu en dom skal Højesteret til foråret afgøre, om han skal udvises.

Han og hans familie er ellers kun ofre:

- Vi har aldrig fået en chance, siger han.

Så giv ham dog en torsk.

* * *

Tulle og tulliarderne

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Før valget var der ingen ende på alt det gode, Kristian Thulesen Dahl ville gøre for danskerne. Han strøede om sig med tulliarder til højre og venstre.

Især pensionisterne kunne se frem til gyldne tider. De ville få gratis offentlig transport. De skulle have ret til et dagligt bad og ugentlig støvsugning og vask. De skulle ikke trækkes i pension, hvis de arbejdede.

Ældrechecken skulle forhøjes. Med mere.

Alt det kan pensionisterne spejde forgæves efter.

Tulletorsk? Tulle og tulliarderne

Annonce:

Til gengæld kan de se, hvordan Thulesen Dahl er villig til at tage penge fra dem, når bare det ikke bliver opdaget.

Thulesen Dahl er i øvrigt også løbet fra meget andet.

Giv ham en torsk.

* * *

Michael Rodriguez Pierini Barazias Calandrelli Qureshi med flere

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Michael Qureshi har i sine mange år som sportsjournalist arbejdet sammen med adskillige udenlandske kolleger. Folk som Alessandro Calandrelli, Miguel Rodriguez, Francesco Pierini, Marcos Barazias og vildt mange andre.

Problemet er bare, at det ikke er muligt at finde journalister med de navne ude i virkeligheden.

Torsk: Det blev nødvendigt med et wildcard - og det går til...

Qureshi har også samarbejdet med Matt Lawton og Jason Burt. De findes skam, men de har til gengæld aldrig hørt om Qureshi ...

Manden, der kalder sig journalist, var ansat på Ekstra Bladet, da de første besynderligheder kom for en dag. Han blev bortvist, og siden er meget andet dukket op.

Giv ham en torsk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: