Du får 10.000 for at døbe dit barn dette navn

Der er kun ét barn i Danmark, der har fået navnet i løbet af et årti

Preben er fast besluttet på ikke at lade sit navn uddø. Foto: Privatfoto
Preben er fast besluttet på ikke at lade sit navn uddø. Foto: Privatfoto

Preben Steen Nielsen fra Vejle har altid været glad for navnet Preben, men han er træt af, at andre tilsyneladende ikke deler samme glæde.

Ifølge Danmarks Statistik er der kun ét barn, der er blevet døbt navnet Preben fra 2004 til 2014, så 34-årige Preben Steen Nielsen fra Vejle forsøger nu desperat at redde sit navn fra at uddø.

Han udlover 10.000 kroner til den næste dansker, der vælger at kalde sit barn for Preben. Det har han skrevet i et Facebook-opslag, der siden fredag er blevet delt mere end 2500 gange og har fået knap 3500 kommentarer.

Og Preben kan næsten ikke følge med i alle reaktionerne.

- Jeg hedder selv Preben og har gjort det hele mit liv. Jeg er glad for mit navn, som jeg har arvet fra min farfar. Det er måske en smule gammeldags, men jeg er stolt af det og føler lidt, at det er min pligt, at sikre navnets fortsatte eksistens og samtidigt gøre det mere moderne, skriver Preben Steen Nielsen.

Det eneste, det kræver at få de 10.000 danske kroner, er at fremvise en dåbsattest med navnet Preben og invitere Preben Steen Nielsen til barnedåben.

- Det er først til mølle. Den første, der er seriøs omkring at døbe sit barn Preben, og inviterer mig til barnedåb, får de 10.000 kr., siger Preben til Ekstra Bladet.

Norge er med i konkurrencen
Det norske medie VG er også faldet over Prebens historie, men spørgsmålet er, om man også kan få udbetalt dusøren, hvis man kommer fra Norge.

- Jeg lovede journalisten fra VG, at en nordmand også kunne vinde, men det bliver lidt en udfordring at komme til barnedåb i Norge, når jeg sidder i kørestol, siger Preben til Ekstra Bladet med et glimt i øjet.

Og manden med det ensomme navn er da også blevet overrasket over det antal henvendelser, han har fået.

- Jeg kan slet ikke følge med alle de henvendelser, jeg har fået. Nogle henvendelser er også ret specielle. Nogle spørger for eksempel, hvad de får for at opkalde deres hund efter mig, fortæller han.

Egentlig startede det hele lidt for sjov, fordi Preben var træt af, at der aldrig var en kop med hans navn på. Men Preben har gjort alvor af sagen, og kommer nok også til at spare på sommerferiens udgifter, så han har råd til dusøren.

Og det er ikke første gang, at den omtalte mand har fået opmærksomhed på grund af et Facebook-opslag. I 2013 lovede han, at han ville køre fra Vejle i syd til Skagen i nord i sin elektriske kørestol. Og han gjorde det.

Preben har også præsteret at køre fra Vejle til Skagen i sin kørestol. Privatfoto)
Preben har også præsteret at køre fra Vejle til Skagen i sin kørestol. Privatfoto)
 

94 kommentarer
Vis kommentarer