Du skal slå til NU: Sådan bekæmper du dræbersneglene

Der findes mange forskellige metoder til, hvordan man bedst holder antallet af dræbersnegle i haven nede

De er store, brune, slimede og bare generelt ret grimme at se på, dræbersneglene (Foto: Ole Steen)
De er store, brune, slimede og bare generelt ret grimme at se på, dræbersneglene (Foto: Ole Steen)

Sidste år bragte Ekstra Bladet denne artikel om, hvordan du kan bekæmpe dræbersneglene i DIN have. Nu er sneglesæsonen atter over os - her kan du læse eller genlæse de gode råd.

I grafikken kan du klikke dig igennem nogle af de bedste råd til bekæmpelse af dræbersnegle.

Efter en lang periode med vinter, er det igen ved at være tid til, at de brune, klistrede dræbersnegle viser deres sorte ansigter frem i landets haver igen.

Sneglen er dog for mange en ubuden gæst, men hvordan får man brugt med den slimede fætter? Det har Ekstra Bladet taget en snak med Stine Slotsbo om. Hun er postdoc hos Aarhus Universitet og har blandt andet forsket og skrevet ph.d. om de små, kravlende kræ.

Herunder kan du klikke dig igennem nogle af de mest kendte råd mod dræbersnegle, hvor Stine Slotsbo fortæller, hvad hun ved om de forskellige tip.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

- I virkeligheden er det bedste råd ret kedeligt, for det virker bedst at indsamle sneglene. Man ville jo ønske, at der fandtes en fantastisk ting, som man kunne lægge ud, og så forsvandt de alle sammen, men sådan er det desværre ikke, siger postdoc'en, Stine Slotsbo.

Put dem i fryseren
Spørgsmålet er så, hvad man skal gøre med sneglene, når man rent faktisk har brugt en masse tid på at samle dem op fra jorden og fliserne.

- Det handler nok mest om ens eget temperament. Nogle kan lide at samle dem i en spand og hælde kogende vand over. Det virker.

- Andre lægger dem i en plastikpose og fryser dem i to døgn ved minus 20 grader. Det skal være to døgn, for ellers kan de overleve, siger Stine Slotsbo.

Derudover kan man lægge dem i to plastikposer - helst to, fordi sneglene kan prikke huller i den ene med deres tunger - og derefter slå knude på, så de dør af iltmangel. Man kan også bare hakke dem over og grave ligene ned som gødning.

63 kommentarer
Vis kommentarer