Dukke-debat på nettet: 'Hold nu op med at seksualisere alting!'

Debatten om et sæt tvillinge-dukker med 'realistiske' kønsdele har taget fart på de sociale medier siden jul

Her er de to uskyldige tvillinge-dukker, som lige nu skaber debat på Facebook og i flere forskellige medier. (Foto: Privatfoto)
Her er de to uskyldige tvillinge-dukker, som lige nu skaber debat på Facebook og i flere forskellige medier. (Foto: Privatfoto)

Må dukker, der bliver solgt til børn, have realistiske kønsdele?

Det spørgsmål er lige nu omdrejningspunktet i debatten efter et opslag omkring jul er blevet delt af flere forskellige profiler på Facebook.

Opslaget lader til at stamme fra en forælder, der ville overraske sin lille datter med et sæt såkaldte tvillinge-dukker fra Amazon.

Særligt ét af opslagene er gået viralt, og flere medier, som Mirror og Kent Live har omtalt den debat, der fulgte.

Ifølge opslaget blev den pågældende forælder nemlig både overrasket og fortørnet over at opdage, at dukkerne havde 'realistiske' kønsorganer. Derfor ønskede han eller hun alligevel ikke at give dukkerne - særligt ikke drengedukken - til sin datter.

'Jeg åbner den her pakke med nogle tvillinge-dukker, som jeg havde købt til min lille datter. Og åh Gud. Er det sådan verden er blevet i dag? At man laver dukker med kønsorganer for børn? Da jeg købte dukkerne, kom de med diverse tilbehør, og der stod ikke noget om, de her særlige ekstra detaljer på dukkerne. Derfor troede jeg, at dukkerne var børnevenlige', lyder opslaget, der er delt af mange forskellige profiler, og fortsætter:

'Men dumme mig. Jeg er glad for, at jeg undersøgte dukkerne, før min datter fik en mulighed for at lege med dem. Selvfølgelig ville pige-dukken have været okay, fordi min datter har de samme kønsorganer som pigen. Men min lille datter er altså ikke klar til at lege med dukker, der har tissemænd.'

 

 

Tvillinge-dukkerne var udstyret med realistiske kønsorganer. (Foto: Facebook/privatfoto)
Tvillinge-dukkerne var udstyret med realistiske kønsorganer. (Foto: Facebook/privatfoto)
 

Facebook-opslagene er blevet delt adskillige tusinde gange og har fået tusindvis af kommentarer. Opslagene er gået viralt og har skabt stor debat.

 

En Facebook-bruger skriver således:

'Her er problemet. Vi er begyndt at tænke baglæns. Det er helt okay at lyve overfor vores børn, når det gælder påskeharen eller julemanden. Men er det virkelig også okay at lyve for dem omkring menneskets krop?'

En anden skriver:

'Hvorfor er det et problem med kønsorganer på dukkerne? Hold nu op med at seksualisere alting!

En tredje skriver:

'Selvfølgelig skal børn kunne kende forskel på piger og drenges kønsorganer'.

Og en fjerde skriver kort og kontant:

'Som om det skulle være en fejl at lære noget om korrekt anatomi'.

Her ses de søde tvillinge-dukker, som de bliver præsenteret på amazon.com. (Foto: amazon.com)
Her ses de søde tvillinge-dukker, som de bliver præsenteret på amazon.com. (Foto: amazon.com)
 

 

 

1 af 3 Her er de to uskyldige tvillinge-dukker, som lige nu skaber debat på Facebook og i flere forskellige medier. (Foto: Privatfoto)
2 af 3 Her ses de søde tvillinge-dukker, som de bliver præsenteret på amazon.com. (Foto: amazon.com)
3 af 3 Her er de to uskyldige tvillinge-dukker, som lige nu skaber debat på Facebook og i flere forskellige medier. (Foto: Privatfoto)
220 kommentarer
Vis kommentarer