Dykker finder historisk guldskat på havets bund

Guldet forventes at indbringe millioner af kroner

Se det vilde fund blive gjort her. (Video: 1715 Fleet-Queens Jewels LLC)

Familien Schmitt i Florida, USA har i den sidste måneds tid båret på en værdifuld hemmelighed, som de nu langt om længe delt med omverdenen.

Familien, der ernærer sig ved at bjærge værdier på havets bund, gjorde for en måned siden et storslået fund af guld og juveler på havbunden cirka 210 kilometer nord for Miami. Fundet menes at stamme fra en spansk flåde som sank for 300 år siden, og vurderes til at have en værdi af mindst en million dollar (6,7 millioner kroner), skriver Florida Today.

Skatten indeholdt blandt andet 51 guldmønter, 12 meter pyntekæde i guld og en enkelt særpræget guldmønt, fremstillet specielt til den daværende spanske konge, Philip V. Der findes kun en håndfuld af de slags mønter i verden, og den vurderes at have en værdi i omegnen af halv million dollar, fortæller Brent Brisben fra bjærgningsselskabet 1715 Fleet-Queens Jewels LLC, som familien Schmitt er underleverandører til.

Denne mønt, kaldet for en 'Tricentennial Royal', har en anslået værdi på en halv million dollar.
Denne mønt, kaldet for en 'Tricentennial Royal', har en anslået værdi på en halv million dollar.

Dermed kan familien heller ikke beholde hele udbyttet for sig selv, men må derimod pænt dele med delstaten Florida og 1715 Fleet-Queens Jewels LLC. Delstaten har krav på 20 procent, mens resten af skatten fordeles ligeligt mellem familien og bjærgningsselskabet, skriver The Independent.

Det er ikke første gang familien Schmitt gør et værdifuldt fund på havets bund. Både i 2013 og 2014 har familien ligeledes fundet værdifulde guldskatte under vandet.

Guld for millioner stadig gemt på havbunden
Havbunden omkring det sydlige Florida er kendt som et Eldorado for skattejægere med hang til spansk guld.

I 1715 sank 11 ud af 12 skibe i en flåde, som lastet med guld var på vej fra Cuba tilbage Spanien. Det meste af guldet ligger dog stadig gemt på havbunden, hvor det venter på at blive opdaget. Ifølge logbøgerne var flåden lastet med værdier til 400 millioner dollar (2,7 milliarder kroner). Indtil videre er har man dog 'kun' fundet skatte for 175 millioner dollar (1,18 milliarder kroner).

Før du pakker kufferten og bestiller en flybillet til Florida er det dog værd at vide, at 1715 Fleet-Queens Jewels LLC sidder på rettighederne til at foretage bjærgninger i farvandet.

47 kommentarer
Vis kommentarer