Dyrekort-gate fortsætter: Kort sælges i dyre domme på nettet

I kølvandet af 811 forældres dyrekort-klage til Ombudsmanden, er flere nu begyndt at sætte deres kort til salg på Den Blå Avis

De populære dyrekort fra Dansk Supermarked kan nu købes både enkeltvis og som hele samlinger på Den Blå Avis. Hvis man altså har råd. (Foto: dba.dk)
De populære dyrekort fra Dansk Supermarked kan nu købes både enkeltvis og som hele samlinger på Den Blå Avis. Hvis man altså har råd. (Foto: dba.dk)
Følg Samfund

Mangler dit barn lige det helt sidste kort for at gøre dyrekort-samlingen perfekt?

Så frygt ej – du kan bare gå på Den Blå Avis. Hvis du altså er parat til at betale op mod 5500 kroner for dem.

I sidste uge havnede Dansk Supermarked i lidt af en shitstorm, da forargede forældre rasede over, at mange af de populære dyrekort var umulige at få fat i, så samlingen aldrig kunne blive helt komplet. Det fik i alt 811 forældre til at samles om en klage til Forbrugerombudsmanden.

Pressechef om dyrekort-vrede: Jeg mangler også fodboldkort fra 70'erne

’Det skaber stress og frustrationer at forsøge at samle de dyrekort færdig’, skrev en af de mange forældre blandt andet i klagen.

Efterfølgende har flere sat både enkelte kort og hele samlinger til salg på salgssiden dba.dk. Blandt andre Rune Wolstrup, som sælger sine resterende kort enkeltvis til 4000 kroner stykket.

- Jeg gør det, fordi jeg har flere kort tilbage, og fordi det er svært at finde flere kort. Og fordi mange mennesker mangler dyrekort, forklarer Rune Wolstrup til eb.dk. Han har dog efter vores henvendelse ændret sin stykpris til 50 kroner.

Hos Dansk Supermarked vil man ikke blande sig i, hvad folk gør med kortene, når de først har erhvervet sig dem ved køb af varer i butikkerne.

Forældre amok over dyrekort: Se de vilde reaktioner her

- Dyrekortene er ment som et gratis tilbud til kunderne, der i kampagneperioden kvit og frit har kunnet få udleveret en pakke med dyrekort for hver 100 kroner, de har handlet for. Vi har som sådan ikke nogen holdning til, at kortene bliver solgt videre blandt privatpersoner, selvom det aldrig har været intentionen, siger Martin Møller Aamand, kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked.

På dba.dk ligger dyrekortene til salg for alt mellem 1 krone og 5500 kroner. Tre af annoncerne tilbyder endda enkelte kort for hele 25.000 kroner stykket. Men manden bag dem, som kalder sig Deegan Dogg, forklarer, at de tre annoncer var ment som en joke.

- Det er en kommentar til den respektløse holdning, som mange forældre åbenbart har for, at nogen vil gøre noget godt og gratis for børnene. Jeg synes, det er dybt utaknemmeligt, at de håndterer det sådan og slår plat på noget, der er gratis, siger Deegan Dogg til eb.dk. Han har både fået lave bud, høje bud og vrede kommentarer for sine dyrekort-annoncer, tilføjer han.

Her kan du se nogle af de mange sure reaktioner, de nu famøse dyrekort har affødt

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind