Dyrenes Beskyttelse vil forbyde vilde dyr i cirkus

Dyrene bliver stresset og lever under ringe forhold. Derfor ønsker Dyrenes Beskyttelse et totalt forbud

Vilde dyr som elefanter skal forbydes i cirkus, mener Dyrenes Beskyttelse. (Foto: Helle Arensbak, Polfoto)
Vilde dyr som elefanter skal forbydes i cirkus, mener Dyrenes Beskyttelse. (Foto: Helle Arensbak, Polfoto)

Netop som cirkussæsonen er skudt i gang i det ganske land, er Dyrenes Beskyttelse ude med en kontant udmelding: Vilde dyr skal forbydes i cirkusregi.

Berdino-familien har i år overladt sprechstallmeister-jobbet til Uffe Holm og Signe Lindkvist. (Foto: Pressefoto) Div. anmeldelser Anmeldelse: Cirkus Arena gør det igen!

Årsagen er ifølge foreningen, at de omrejsende cirkusser ikke kan tilbyde forhold, der er gode nok til de vilde dyr, som desuden bliver stressede af de konstante transporter.

Helt konkret er det blandt andet transportvogne med for lidt plads og utilstrækkelige indhegninger, som gør, at cirkusdyrene ifølge Dyrenes Beskyttelse lever under kritisable forhold.

Samfund TV: Her går løve til angreb på løvetæmmer

Foreningen er derfor netop nu i gang med en underskriftsindsamling, der skal sikre et totalforbud mod vilde dyr som elefanter, søløver og zebraer i cirkus.

- Vi taler her om vilde dyr, der ikke gennem utallige generationer er tilpasset et liv tæt på mennesker, som det eksempelvis er tilfældet med hunden. En elefant trives ikke i en lille transportvogn, og en søløve har brug for mere end en balje mand, siger zoolog i Dyrenes Beskyttelse, Michael Carlsen, i en pressemeddelelse.

Den italienske cirkusdirektør er ikke den første, der har fået panda-ideen. Her ses en malet chow chow hund på et marked i Shenyang i Kina (Foto: AP) Samfund Cirkusejers absurde dyremishandling: Fik hunde til at ligne pandaer

Der er en lang række regler for, hvordan man må holde vilde dyr i for eksempel zoologiske haver i Danmark. Men vi har ikke samme slags regler, når det gælder vilde dyrs forhold i cirkusser.

Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse gør derfor opmærksom på, at der i 15 andre lande har et forbud som det, foreningen ønsker i Danmark.

Hvis du ønsker at skrive under, kan du gøre det her.

93 kommentarer
Vis kommentarer