E-dampere om lovforslag: Det gør os kriminelle

Et forslag til lov om fremstilling, præsentation og salg af elektroniske cigaretter vækker ikke begejstring i e-cigaretbutikken Damperen på Amager

Se hele interviewet fra Damperen på Amager

I klippet herover kan du se hele interviewet fra Damperen på Amager

Der dufter næsten som i en slikbutik i den lille kælder-forretning Damperen på Amager, der sælger udstyr til e-cigaretter.

Bag disken står ejeren Lasse Christensen, og i butikken sidder en håndfuld kunder, som jævnligt lægger vejen forbi for at nyde en hyggestund med damp og godt selskab.

Kunder i Damperen på Amager er ikke tilfredse med, at det muligvis bliver sværere at købe e-cigaretter nationen E-dampere raser over ny lov: 1. november er det hele slut

Den gode stemning i butikken kan dog ende brat, hvis konsekvenserne af et forslag til lov om fremstilling, præsentation og salg af elektroniske cigaretter bliver, som flere dampere frygter.

Folketingets Sundhedsudvalg har modtaget i omegnen af 500 breve fra danskere, der stiller spørgsmål til forslaget, der blev sendt i høring for to uger siden.

Se også: Tobaksgigant satser på mindre farlige cigaretter

Bekymringerne går på, at det per 1. november muligvis bliver sværere at købe udstyr til e-cigaretter.

- Loven vil faktuelt forbyde så godt som 100% af de produkter/hardware der er på markedet i dag, skriver formand i Dansk e-Damper Forening, Kim Dabelstein Petersen, blandt andet.

Vil stadig dampe
I Damperen deles frustrationen over den mulige udsigt til mindre damp på hylderne, men det vil ikke holde af de dedikerede kunder fra at fortsætte hobbyen.

- Hvis det bliver sværere at købe e-cigaretter, så vil jeg stadig prøve at få fat på det. Jeg vil måske bare prøve at få fat på det på andre måder, end hvad der er lovligt, desværre. Det er jo bare at gøre os kriminelle, lyder det fra Jonas Mikkelsen, som ofte damper løs i butikken.

Samfund Eksperter: Mindre farlige smøger kan få flere til at ryge

Den holdning deler Victor Hersdorf, som kvittede smøgerne til fordel for e-cigaretter.

- Hvis det bliver sværere, så vil jeg tage andre metoder i brug end bare at gå ned i butikken og købe det. Jeg tror, jeg vil gå af mystiske bagveje, internettet, eller folk der importerer det ulovligt, sukker ejeren af Premium Bilpleje i Jyllinge, der ser e-cigaretter som et fremragende alternativ til almindelige cigaretter.

- Jeg har fået det 10000 gange bedre, end da jeg røg, jeg har ikke længere åndedrætsbesvær, min kondi er blevet bedre, jeg vågner ikke op om natten og har ondt i mit bryst, og mit mavesår er gået væk, fortæller Victor Hersdorf.

I klippet herover kan du se hele interviewet fra Damperen

Lørdag den 14. marts bliver der afholdt Damp-Demo på Christiansborgs Slotsplads

Ekstra Bladets reporter fik lov at smage på varerne i Damperen

153 kommentarer
Vis kommentarer