Eewww: Derfor får du røde øjne i svømmehallen

Du tror sikkert, at de røde øjne i svømmeren skyldes klorinen i vandet. Men svaret er langt mere foruroligende og klamt

Det kan være en god idé at huske dykkerbrillerne, næste gang du kaster dig ned i et svømmebassin. (Foto: AP Photo/Andre Penner)
Det kan være en god idé at huske dykkerbrillerne, næste gang du kaster dig ned i et svømmebassin. (Foto: AP Photo/Andre Penner)

En tur i svømmehallen er som regel lig med kløende og røde øjne, hvis du har glemt dykkerbrillerne, og øjnene har været i nærkontakt med vandet.

Og årsagen til de røde øjne - skyldes det ikke klorin?

Nej, ikke hvis man spørger Dr. Michael Beach, der er associeret direktør for American Centre for Disease Control. Han påstår ifølge The Independent, at den kløende fornemmelse i øjnene skyldes 'klorin, der er forbundet til urin og sved', som allerede er i svømmebassinet:

- Klor binder sig til alle de ting, som det prøver at slå ihjel, og det skaber en kemisk reaktion, som skaber kløen i dine øjne, siger han ifølge Metro til Action Four News.

Hold hovedet over vandet, hvis der er amerikanere i poolen (Foto: Flickr/Mathew Ingram) Ferie Undersøgelse: Amerikanere pisser i poolen

En anden svømmehalsmyte, som Dr. Michael Beach punkterer er den om, at vandet skifter farve, hvis nogen tisser i det. Han fortæller til magasinet Women's Health:

- Det handler om at skræmme folk, så de ikke tisser i poolen.

Cykling Første gang siden udelukkelsen: Kyllingen tilbage i Touren

13 kommentarer
Vis kommentarer