Efter 1,1 mia og tre år: Overblik over det mystiske MH370-fly

Jagten på det forsvundne MH370-fly er tirsdag blevet suspenderet efter næsten tre års intens eftersøgning

Foto: AP
Foto: AP

I næsten tre år har MH370 været det største mysterium inden for moderne flystyrt. Efterforskere fra flere forskellige lande har arbejdet på at finde flyet, men tirsdag meldte Australien, Malaysia og Kina ud, at de stopper eftersøgningen af flyet.

239 mennesker var om bord flyet, og man mener, at alle er omkommet. Siden har de efterladte dannet gruppen Voice 370, hvor de deler historier og erfaringer siden styrtet.

Tirsdag udsendte de på baggrund af eftersøgningens stop en pressemeddelelse, hvor de udtrykker deres følelser over, at undersøgelserne nu stopper.

Ikke glade
Gruppen af de mange familiemedlemmer, venner og bekendte til ofrene er ikke tilfredse med, at efterforskningen nu stopper uden nytteværdige resultater. Blandt andet fordi australske transportmyndigheder udsendte en rapport i december, hvor de forslog, at man undersøgte yderligere 25.000 kvadratmeter hav.

Indtil da havde man undersøgt 120.000 kvadratkilometer af det Indiske Ocean.

- Efter vores mening er det en uforbeholden pligt, at man undersøger det nye område, som er blevet defineret af eksperter. Ikke kun over for de pårørende, men også over for generel flysikkerhed, skriver Voice 370 i meddelelsen.

De mener ikke, at et fly kan forsvinde uden, at man kan finde det igen.

Se også: Det forsvundne fly: Ingen overlevede flystyrt

- At stoppe nu er direkte uansvarligt, og det udviser en chokerende mangel på tro og håb på dataen, teknologien og anbefalingerne fra eksperterne, skriver de pårørende videre.

De understreger ligeledes at de anerkender den efterforskning, der har været indtil nu.

Vragdele og falske pas
Hele affæren har fra 8. marts 2014 været omgærdet af mystik, hvor pilotens lejlighed er blevet endevendt, hundredevis af transportmidler er benyttet til efterforskning og falske pas har været i fokus.

Se overblikket nedenfor, hvor højdepunkter fra det omfangsrige mysterium er beskrevet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 2 Man leder efter flyet. Arkivfoto: AP
2 af 2 Foto: AP
6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere