Efter 32 år i huset: Nu vil direktorat fjerne altan og terrasser fra ægtepars villa

Et ældre ægtepar, der vil sælge deres hus efter 32 år, er havnet i problemer med Kystdirektoratet

Ægteparret Dan og Randi Bordal, der vil sælge deres hus i Odsherred Kommune, har fået besked på, at en række initiativer bygget i og omkring deres hjem i Odsherred overskrider en grænse i forhold kystbeskyttelseslinjen. Arkivfoto: Ole Lind
Ægteparret Dan og Randi Bordal, der vil sælge deres hus i Odsherred Kommune, har fået besked på, at en række initiativer bygget i og omkring deres hjem i Odsherred overskrider en grænse i forhold kystbeskyttelseslinjen. Arkivfoto: Ole Lind
Følg Samfund

Ved du noget så sms 1224 (alm. sms-takst) eller mail 1224@eb.dk

Dan og Randi Bordal besluttede sig for nylig for at sælge deres hus, der ligger ved Lammefjorden i Atterup. Her har de boet i 32 år.

Det har imidlertid skabt en del problemer for dem. Det skriver TV2.

Parret har over årene bygget stakit, altan, flere terrasser, en pentanque-bane og et drivhus til huset, som Kystdirektoratet nu mener, skal fjernes.

Ifølge direktoratet overskrider det nemlig grænserne for, hvad man må bygge nær kystbeskyttelseslinjen i Odsherred Kommune, skriver TV2.

- Jeg bliver så irriteret, for hvis der så var en logisk forklaring eller et eller andet formål med hvorfor, vi ikke må have de her ting. Men det er der ikke, der bliver bare refereret til, at det er der ikke præcedens for, eller vores paragraffer siger, det kan vi ikke. De lytter slet ikke til os, siger Dan Bordal til TV2.

Områdechef i Kystdirektoratet, Hans Erik Cutoi Toft, fortæller til TV2, at reglerne for kystlinjebeskyttelse er stramme, og at der er mange borgere, der ikke er opmærksomme på dem.

Han vil dog ikke kommentere på den konkrete sag, men områdechefen er ikke overrasket over, at parret får et påbud 32 år efter, at tingene på huset er bygget.

- Reglerne i sig selv siger ikke, hvor lang tid der skal gå. Når vi får en anmeldelse eller henvendelse, så reagerer vi på den. Uanset hvor gammelt forholdet er, siger Hans Erik Cutoi Toft til TV2.

Parret blev gjort opmærksomme på Kystdirektoratets regler, fordi de havde fundet en køber til deres hus. Det var køberens advokat, der påpegede, at der kunne opstå problemer med de initiativer, som parret har lavet på huset. 

Dan og Randi Bordal har nu klaget til Kystdirektoratet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+