Efter afsløring af skolevold: Nu reagerer kommunen

Efter Ekstra Bladets afsløring af grov vold og mobning mod en 9-årig pige på hendes skole, lægger Esbjerg kommune sig fladt ned og lover bedring

Efter Ekstra Bladet er gået ind i sagen om vold mod Lise Thielsens datter, reagerer Esbjerg Kommune nu. Foto: Christer Holte
Efter Ekstra Bladet er gået ind i sagen om vold mod Lise Thielsens datter, reagerer Esbjerg Kommune nu. Foto: Christer Holte
Følg Samfund

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

 

Esbjerg Kommune reagerer nu, efter Ekstra Bladet onsdag fortælle, hvordan en 9-årig pige fra Esbjerg gennem tre år har været udsat for grov vold og mobning, uden at skolen havde fået sat en stopper for det.

Over for Ekstra Bladet erkender Esbjerg kommune, at det forløb, som er beskrevet i artiklen, er fuldstændig uacceptabelt.

- Det er selvfølgelig sådan en historie, at når den dukker op, så giver det anledning til en generel refleksion omkring børns trivsel på alle skoler. Og jeg vil også gerne beklage på systemets vegne, at sådan nogle ting kan finde sted. Det skal vi simpelthen have sat en stopper for.

Artiklen fortsætter under boksen

- Når vi har sådan en sag, så er vi jo nødt til at følge op på den og se, hvad vi gør i det helt konkrete tilfælde i forhold til både forebyggende og indgribende indsatser, siger skolechef i Esbjerg kommune, Bo Meldgaard.

Desperate forældre: Vores datter får tæsk i skolen

Torsdag fortæller pigens mor til Ekstra Bladet, at hun er blevet kontaktet af kommunen, som har sat konkrete tiltag i gang for at hjælpe datteren.

Tre års kamp
- Det føles som om, at tre års kamp lige er blevet løst på én dag. Det er selvfølgelig dejligt, at der nu sker noget, men det er simpelthen så frustrerende, at vi skulle så langt ud, fortæller Lise Thielsen.

Velkommen til Ekstra Bladet Special

Ekstra Bladet Special er et kvalitetsstempel. Det er et nyt varemærke for vores allerbedste og mest grundige journalistik. Jeg synes, du skal læse med.

I denne Special-serie sætter vi fokus på vold på danske skoler. Det er et kæmpe problem.

Poul Madsen, ansvarshavende chefredaktør

Lise Thielsens datter kom hjem fra skole med disse mærker på kinden. Foto: Privatfoto
Lise Thielsens datter kom hjem fra skole med disse mærker på kinden. Foto: Privatfoto

Direkte adspurgt om, hvilke konkrete tiltag, kommunen vil sætte i værk, fortæller Bo Meldgaard, at man blandt andet vil fokusere på frikvartererne, hvor børnene er mindre under opsyn end i undervisningen.

- Vi ved, at der er nogen skoler, der arbejder med det, de kalder ’frikvarters-korps.’ De består af meget tydelige voksne, som børnene også kender fra undervisningen. De holder øje med børnene, men sætter også aktiviteter i gang, så de har noget fornuftigt at lave i frikvartererne, i stedet for at mobbe og drille hinanden, siger Bo Meldgaard.

Han vil heller ikke afvise, at skolerne i højere grad bør benytte sig af muligheden for at rykke urolige elever ud af klasserne, men understreger, at det er en beslutning, som ligger hos den enkelte skole.

- Det er en konkret afvejning af de udfordringer, som de står med. Vi har jo det frie skole-valg, og der kan forældrene selv beslutte, hvilken skole, deres barn skal gå på.

- Vi har muligheden for at flytte børn, men det er jo en konkret afvejning, den enkelte skoleleder må foretage, siger Bo Meldgaard

Har du oplevet problemer med vold i skolen, så hører vi gerne fra dig. Skriv til os her.

Ekspert efter dansk skolevold: Er nødt til at gøre noget

Skoleledere: Vi er pressede

Efter lærer-vold: Vil have nul-tolerance

Elev spyttede Christina i hovedet, sparkede og slog hende

Lærere slår alarm efter skolevold

Kvælertag mod lærer: Nu reagerer skole

Lærere risikerer vold: Jeg føler ikke, at vi har så massivt et problem

Søborg skole: Iværksat yderligere initiativer

To gange har Søborg Skole haft besøg af Arbejdstilsynet siden december 2017. Senest i maj 2019. Skoleleder Johan Rønne skriver i en mail til Ekstra Bladet:

’Afdelingen er en selvstændig enhed, som ligger i Søborg Skoles bygninger og derfor er organiseret under Søborg Skole. Derfor er det ikke Søborg Skole som helt almindelig folkeskole, der har fået påbud af Arbejdstilsynet, men den særlige specialundervisningsafdeling under Søborg Skole.’

’På baggrund af det nye påbud er der nu iværksat yderligere initiativer, herunder at reducere antallet af grupper i afdelingen samt iværksættelse af et omfattende pædagogisk udviklingsarbejde for at sikre en mere sammenhængende og fælles ADHD-pædagogik. Visitationen har nu øget fokus på at sikre, at børn med mere vidtgående og komplekse diagnose får et mere vidtgående tilbud.’

Søborg Skole. Foto: Aleksander Klug
Søborg Skole. Foto: Aleksander Klug

Søborg Skole. Foto: Aleksander Klug

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU